TekstLab
Inkubator

 
 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

 

TekstLab Inkubatorer en ny internasjonal arena der unge og etablerte scenekunstnere får fordype seg i utvikling av scenetekst over lengre tid. Vi ønsker at dette skal være et frirom for eksperimentering og utforskning av nye ideer, historier og kunstneriske uttrykk. I løpet av de neste tre årene skal vi gjennomføre flere lengre laboratorier med strukturert og tilpasset mentoring og veiledning

Kunstutviklingen skjer gjennom prosessarbeid tilpasset hver enkelt deltaker; fra idé til tekst og frem til scenisk uttrykk. Utgangspunktet er at kunstnerens egne premisser legges til grunn og ikke presses inn i bestemte uttrykk eller form, med tid til å eksperimentere og prøve ut ideer i faste rammer. Her jobber deltakeren sammen med scenekunstnere, veiledere og utøvere på høyt faglig og profesjonelt kunstnerisk nivå. Ideer utprøves gjennom praktisk eksperimentering med dansere, koreografer, skuespillere, musikere, instruktører og dramaturger tilpasset prosessens og kunstnerens behov. Prosessene er et laboratorium for eksperimentell nyskaping gjennom strukturert mentoring og veiledning i et dynamisk samspill mellom kunstnere med variert kompetanse.


 

Utvalgte deltakere
i 2017 / 2018

 

Jasper Rasch Siverts
«
On the Subject of Tattooooooooos»

 Foto: Tom Erik Caldino Nicolaysen

Foto: Tom Erik Caldino Nicolaysen

Jasper Rasch Siverts (17 år) har deltatt i TekstLab Unge Stemmer siden han var 14 år, og har vært med på Scratch Kvelder og Scratch Festival på arenaer som Cafeteatret, Dramatikkens hus, Miniøya, Kulturfest Tøyen, Sentralen, Tøyen Deichmanske Bibliotek, Showbox scenekunstfestival: Black Box Teater m.m. Jasper har også vært utøver i TekstLab produksjonene: "ID: politics of identity" (2016) og "Minner: Kropp" (2017). 

I Inkubator skal Jasper blant annet videreutvikle sitt eget prosjekt: "On the Subject of Tattooooooooos”, sist presentert på Dramatikkens hus under TekstLab Scratch Festival som work-in-progress, oktober 2017. - "Rasch Sivertsen har komponert en uventet liten perle av et arbeid". - Runa B. Skolseg / scenekunst.no

"On the Subject of Tattooooooooos”:
Med bruk av foto, video, tekst og bevegelse søker Jasper etter å synliggjøre vår tids fragmentering og mangel på store narrativer ved å sette søkelyset på tatoveringens tilstedeværelse i vår samtid.


 

Ornilia Percia Ubisse
«Rua 57»

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

Ornilia Percia Ubisse er nyutdannet ved Norges Dansehøyskole med spesialisering i moderne dans og samtidsdans. Hadde opphold ved Anton Bruckner Privat Universität i Linz, Østerrike vinteren 2017.

Ornilia har vært med i TekstLab siden 2016 og i Inkubator fra juni 2017. Omfattende aktivitet høsten 2017! Hun har allerede produsert forestillingen «Motherland» med eget kompani; Kronos Dance Company. På Scratch Festival viser hun eget prosjekt "Rua 57" og hun er med i TekstLab produksjonen "Minner: Kropp" som har premiere på Dramatikkens Hus fredag 27. oktober 2017. Senere skal hun på turne i Den Kulturelle Skolesekken i Asker med InterAKT workshops. 

I inkubator skal Ornilia utvikle sitt eget prosjekt:

"Rua 57"

I Magude er luften annerledes
Det er tid for å feire. Tid for å feire latter, tårer og ingenting. Følelsen av ingenting er altoppslukende og tung. La oss feire luften i Rua 57 - den samme luften som er i Magude


 

Jesper Jansen
«Live - animasjon konsert»

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin


Jesper Jansen (19) er en selvlært samtidsmusiker og visuell kunstner. Jesper spiller flere instrumenter, men hovedsakelig piano, og arbeider både med improvisasjon og komposisjon. Som visuell kunstner uttrykker Jesper seg gjennom tegning, maling, tekstiltrykk og animasjon. Jesper interesserer seg spesielt for koblingen mellom det visuelle og musikalske uttrykket - hvordan kan uttrykkene komplimentere og styrke hverandre? Rytmisk, melodisk, fargerikt, kontrastrikt, psykedelisk og oppflammet er stikkord som Jesper bruker for å beskrive sin prosess i det visuelle og musikalske arbeidet. Jesper er også opptatt av den spirituelle delen av musikken - tilstedeværelse og nuet. 

Jesper har vært med i TekstLab Unge Stemmer siden 2016 og har deltatt på Scratch på arenaer som: Cafeteatret, Sentralen, Miniøya, Kulturfest Tøyen, samt TekstLab Unge Stemmer sin forestilling: "ID - politics of identity" på Rampelysfestivalen, Black Box Teater og TekstLab Scratch Festival, Sentralen og Dramatikkens hus. I TUS og Scratch har Jesper utforsket hva det vil si å improvisere foran et publikum; alene og i samspill med andre scenekunstnere. 

I Inkubator skal Jesper jobbe med prosjektet "Live animasjon - konsert" - hvordan kan improvisert musikk visualiseres gjennom animasjon og hvordan vil det visuelle uttrykket påvirke den improviserte musikken? Jespers prosjekt vises under TekstLab Scratch Festival 2017 på Cafeteatret 


 

Christian Beharie
«Beharie»

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

Christian Beharie (født 1994) er musiker/pianist, komponist, låtskriver og sanger. Han er utdannet i utøvende musikk, med sang som instrument, på NLA Høgskolen i Staffeldtsgate (2017). Med sin bærende soulstemme formidler Christian låtskriving kledd i et møte mellom poplandskapet og de urbanske musikksjangrene. Christian har vært med i TUS og Scratch siden høsten 2015, og deltok som musiker og utøver på scenen på TekstLab Scratch Festival 2016.

«Beharie» legger spesielt vekt på utviklingen av tekst/låt og søken etter scenisk/vokalisk uttrykk tilpasset låtene. Under artistnavnet «Beharie» formidler Christian egenskrevet tekst og musikk. Med tematikkene identitet og relasjoner gir Christian sin låtskriving deg et møte mellom et poplandskap og de urbane sjangerene.

I Inkubator arbeider Christian med utvikling av tekst, melodiutivkling og sjangereksperimentering. Han arbeider også med fordypning i formidling, vokaluttrykk og har som mål å produsere og spille inn eget materiale. Christian viser frem sitt eget prosjekt under TekstLab Scratch Festival 2017; torsdag 26. oktober på Cafeteatret


Mentorer og veiledere
2016/2017

Cecilie Lindeman Steen
Julian Skar
Shanti Brahmachari
Monica Ifejilika
Annika Ostwald
Jill Sigman
Andreas Paleleogos

 


TekstLab Inkubator er støttet av
Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB

 

Foto: Frédéric Boudin, TekstLab og Arne Hauge