Frid Ding

Frid Ding ble tatt opp i Inkubator april 2022. Her skal Frid jobbe videre med tekst, bevegelse, dans og video. Gjennomgående tematikk i Frids arbeider omhandler minoritetskultur, kjønn og skeivheit. I Inkubator skal Frid undersøke stedsspesifikke minner i oppveksten knyttet til tilhørighet og identitetsdannelse. Frid Ding ble tatt opp i Inkubator april 2022 og har begynt å jobbe i Prøverom med veiledning av Shanti Brahmachari, Christine Vik Bratvold og Hjørdis Kurås. Senere i Prøverom skal hun også ha veiledning av Hanna Mjåvatn og Huyen Huynh.

Jeg gleder meg veldig, og jeg er så takknemlig for å få muligheten til å fortsette min reise som kunster i TekstLab inkubator programmet. I tidligere prøverom har jeg fått utforsket og lært mer om meg selv som kunstner og person. Jeg er spent på å fortsette den utviklingen videre i TekstLab.

I TekstLab Unge Stemmer har Frid fordypet seg i arbeidet med tekst, bevegelse og film. Frid har deltatt og vist eget arbeid i prosess ved en rekke av TekstLabs festivaler og arrangementer som Ung i kunst, Glokale stemmer og Scratch-kvelder ved arenaer som Interkulturelt Museum og Sentralen. Frid har også deltatt i TekstLabs kunsteriske program i offentlige rom Collective Rites. Frid deltok med egenkomponert tekst og bevegelse på utdelingen av Ungdommenes kritikerpris i Marmorsalen på Sentralen i 2022. 

Frid skal høsten fortsette sin utdannelse som stipendiat ved Danvik Folkehøgskole . Her skal hun jobbe videre med TV og dokumentarfilm.