Ny kunstner i TekstLab Inkubator by Christine Vik Bratvold

Michael Aspli er fra og med 1. mai ny deltager i TekstLab Inkubator!

Michael arbeider for tiden meget aktivt med å utvikle sitt eget prosjekt «Skygger og fantomer», der han ønsker å formidle hvordan det kollektive samfunnet påvirker og påvirkes av den individuelle skyggen. 

Foto: Carlos Collado

Foto: Carlos Collado

Tidligere i denne måneden viste Michael work-in-progress fra prosjektet på Sentralen på Scratch Kveld og på MESH under et event av The Human Aspect. Den 13. Juni har prosjektet arbeidsvisning på SIB Dance Lab 2019 på Hamar, og 18. til 25. juni er Michael på Joya:Air i Spania, som tilbyr residens mulighet for internasjonale kunstnere. Inkubator støtter reisen til Spania der han skal fortsette sin pågående prosess med «Skygger og fantomer».

Prosjektet har mange samarbeidspartnere og TekstLab Inkubator støtter Michaels kunstneriske prosess og utvikling med blant annet tilgang til prøvestudio og veiledning med dansekunstnere Hanna Mjåvatn og Anette Brandanger og scenograf/kostymedesigner Zofia Jakubiec.  

Michael har i det siste året vært aktiv i TekstLab som teaching artist i InterAkt på turne i Den Kulturelle skolesekken og som deltagelser på Scratch kvelder. 

Han har bakgrunn ifra det urbane miljøet og en utdannelse i fordypning samtidsdans fra Norges Dansehøgskole. Han arbeider som skapende dansekunstner og har blant annet engasjementer i FrikarX og Kronos Dance Company.  

Internasjonal har han etablert samarbeid med : Jan Gold (NY), Elizabeth White(NY), Elizaveta Polyakova(Berlin) og Veronika Kulcsar (Vienna/Berlin). Han var medskapende i den første egenproduserte danseforestillingen på Grønnland, «Evoke». Michael er nå i ferd med å etablere sitt egne kunstneriske team, «The Creative Art Force».  

TekstLab på Deichmans Miljø- og klimakonferanse for ungdom: “TELLUS” med kunstnerisk innslag fra: «Tro og overbevisning» av Christine Vik Bratvold by Christine Vik Bratvold

På konferansen 12. juni vil TekstLab holde workshopen «InterAkt»: Historiefortellingens kraft 
- “Du kjenner ikke dagen før solen har gått ned”.  


TekstLab «InterAkt» er en performativ workshop der ungdommene er aktivt deltagende i å skape egne tekster, skrive og eksperimentere med formidling og sceniske uttrykk i samspill med scenekunstnere. Under Deichmans Miljø- og klimakonferans for ungdom: TELLUS 2019 ledes «InterAkt» av scenekunstnerne Shanti Brahmachari, Christine Vik Bratvold og Hanna Filomen Mjåvatn.  
 
I “InterAkt” får ungdommene mulighet til å ytre sine tanker, meninger, holdninger, tro og overbevisninger knyttet til fremtiden, klima- og miljøspørsmål. Hva gjør de ulike fortellingene og forventningene om hvordan fremtiden vil bli med oss her og nå? Skaper de sinne, sorg, glede eller optimisme? Vilje til handling politisk og personlig eller apati? 

TekstLabs bidrag på Klima- og Miljøkonferansen er et samarbeid med Christine Vik Bratvold som har skapt forestillingen «Tro og overbevisning»:  
 
Du kjenner ikke dagen før solen har gått ned. 
Vi kan ikke med sikkerhet vite hvordan verden vil se ut om 100 år, men hva tror vi?  
Hvilke tanker, meninger, holdninger og overbevisninger har vi om fremtiden?  
Hvilken tro har vi på fremtiden? Hvor langt er vi villige til å gå (for å redde verden)?  
Hvor mye er vi villig til å gi (avkall på)? For hva? For hvem? Hva gjør disse tankene med oss?  
Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen … “ 
 
«Tro og overbevisning» er en forestilling og et kunstnerisk prosjekt som handler om å stille spørsmål, skape dialog og refleksjon knyttet til de tankene og idéene vi tror på, opptas av, er overbevist om og hva som gir oss mening i en tilværelse som er i konstant endring.  
 
Under konferansen presenterer ungdommene som deltar i  «InterAkt» workshop sine tanker og tekster i samspill med et kunstnerisk innslag fra «Tro og overbevisning» av Christine Vik Bratvold

Konferansen arrangeres av Deichman Hovedbiblioteket og er støttet av Fritt ord og Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.

Beharie har sluppet debutsingel – “Losing my mind” by Christine Vik Bratvold

Foto: Guro Sommer

Foto: Guro Sommer

Christian Beharie i TekstLab Inkubator slapp i begynnelsen av mai sin debutsingel, «Losing my mind» som allerede har mottatt flere gode omtaler: 


"Beharie doesn't need to fit in; he already stands out for all the right reasons."

Andy Collins, Scandinavian Soul


Best akkurat nå, P3.no

«Den norske nykommeren har bakgrunn fra klassisk musikk og musikaler, men debutsingelen «Losning ny mind» er en sjelfull r&b-låt med elektroniske elementer og sterk vokal med avslappende effekt. Øregangene mine sier meg at det er lurt å følge med på Beharie fremover.»

Anna Nor Sørensen, P3.no 

Christian skal gi ut en EP på senhøsten. Han er i disse dager i Berlin. Der skal han være en uke for å skrive og produserer nytt materiale samt for å hente inspirasjon. 

I tillegg skal han oppsøke forskjellige åpen scene eventer for å synge og treffe et nytt publikum. Han besøker bl.a; «Poetry meets hiphop, på City Kino Wedding», «Sunday slips no matter what, på Lagari» og «Berlin Spoken word, på Du Beast». 

 For reisen til Berlin har Christian fått tildelt en skrivebolig av NOPA. TekstLab Inkubator er også med og støtter denne viktige reisen for Christians kunstneriske arbeid mot en EP.

Under artistnavnet «Beharie» formidler Christian egenskrevet tekst og musikk. 

«Beharie» legger spesielt vekt på utviklingen av tekst/låt og søken etter scenisk/vokalisk uttrykk tilpasset låtene. 

Christian har vært med i Inkubator siden 2018. I Inkubator arbeider han med utvikling av tekst, melodiutvikling og sjangereksperimentering. Christian arbeider også med fordypning i formidling, vokaluttrykk. Med tematikkene identitet og relasjoner gir han i sin låtskriving et møte mellom et poplandskap og de urbane sjangrene.  

Christian har mange samarbeidspartnere og «Beharies» management er Compro Artists.  

 
Øvrig kreditering i forbindelse med singelen Losing my mind:

Keys: Bård Kristian Kylland & Trygve Stakkeland
Gitar: Fredrik Svabø
Bass: Henrik Hilmersen
Trommer: Ola Øverby & Henrik Langerød
Produksjon+mix: Trygve Stakkeland
Mastering: George Tanderø
Coverbilde: Guro Sommer
Coverdesign: Ida Thorstad

Les Torunn Livens intervju av Christian i TekstLabs Jubileumsmagasin 2018, Glokale Stemmer her. 

Les intervju med Christian Beharie av Talent Norge her. 

TekstLab på Miniøya 2019! by Christine Vik Bratvold

TekstLab kommer til Miniøya i Tøyenparken 24. og 25.mai!

Opplev nyskrevet musikk, rap og spoken word med TekstLab Unge Stemmer.

Lørdag 25.mai kl.15.45 i det Røde teltet kan man oppleve Rebekka Garcia Benito med sin egenskrevne musikk, og Hanna Asefaw med sin poesi og spoken word.

Søndag 26.mai kl.15.15 i det Røde teltet kan man høre Pelle Glavin og Abdi Getamesay med sine egne rap-tekster.

Vi gleder oss, og håper å se deg der!

Les mer om Miniøya her.