Oppstart TekstLab Unge Stemmer høst 2018 by Christine Vik Bratvold

 

Har du en god idé som du vil utvikle, skrive eller spille på scenen?
En låt, tekst, dans eller historie? I TekstLab Unge Stemmer (TUS) kan du prøve ut idéene dine på scenen. Du arbeider sammen med skuespillere, dansere, dramatikere, slampoeter, instruktører og musikere. Tidligere teater, dans eller skriveerfaring er ikke nødvendig, og tilbudet er gratis. 

I 2018 finner du TekstLab Unge Stemmer på 3 steder i Oslo
Cafeteatret på Grønland, Biblo Tøyen og Furuset Bibliotek og Aktivitetshus

 • Hver mandag på Cafeteatret kl. 16.30-19.15 For deg som er 13 og eldre
  Oppstart høst 2018: mandag 3. september
  Adresse: Hollendergata 8, Grønland
   
 • Hver onsdag på Biblo Tøyen kl. 15-16.00 For deg som er 10-15 år
  Oppstart høst 2018: onsdag 5. september
  Adresse: Hagegata 22, Tøyen
   
 • Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) For deg som er 13 og eldre
  6., 7.  og 9. august kl. 13-16.00. Fler datoer og tider for høsten 2018 kommer. 
  Adresse: Trygve Liesplass 1, Furuset. 

I TekstLab Unge Stemmer kan barn og ungdom utvikle egne fortellinger og produksjoner over lengre tid på Grønland, Tøyen og Furuset. Vi har fast tilbud for de unge om visninger på Scratch kvelder på samme sted, og samarbeider også med andre scener i Oslo og andre steder i landet der de unge kan vise frem egen tekst, idé og kunst i prosess. 

Foto: Frédéric Boudin

TekstLab Unge Stemmer på Tøyen by Christine Vik Bratvold

Se, hør og opplev Oslos råeste stemmer: artist Aligo & Amina Sewali med unge stemmer
fra hele Oslo og Biblo Tøyen!

Vi fyller Tøyenparken med SCRATCH STUNTS: nyskrevet musikk, fortellinger og historier; sang, dans, musikk, tekst, poesi og rap på Miniøya lørdag 9. juni & Kulturfest Tøyen tirsdag 12. juni!
 

 Foto: TekstLab

Foto: TekstLab

Miniøya lørdag 9. juni
14.15: Fortellerteltet
16.00: Det Røde Teltet

Kulturfest Tøyen tirsdag 12. juni
11.00: Fortellerteltet

Takk til våre samarbeidspartnere på Tøyen: Miniøya, Kulturfest Tøyen, Biblo Tøyen, Aktivitetshuset K1 og Tøyen Deichmanske bibliotek! Unge stemmer på Tøyen» er støttet av Norsk kulturråd, Oslo Kommune, Bydel Gamle Oslo, Tøyenløft og Sparebankstiftelsen

TekstLab presenterer sin arbeidsmetode på Kulturkonferansen i Akershus by Christine Vik Bratvold

Under Kulturkonferansen i Akershus «Mind the gap» 24. mai kl. 12:30 blir det presentasjon og workshop med TekstLab. Du møter kunstnerisk leder Shanti Brahmachari og scenekunstnerne Ornilia Percia Ubisse, Christine Vik Bratvold, Mariko Miyata Jancey og Hilde Hannah Buvik  fra TekstLab i en arbeidsdemonstrasjon om metoden for å skape en arena for aktiv deltakelse, nye stemmer, nye historier og uttrykk.

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

TekstLabs metode og pedagogikk har som intensjon at alle deltakere, barn, ungdom og kunstnere, i  kunstprosessene skal oppleve og erfare at de har evner og muligheter til å uttrykke seg som individer i kollektive prosesser. Deltakerne eksperimenterer i samspill med kunstnere, prøver ut egne ideer og finner slik frem til egne sceniske uttrykk og kollektiv performance.

TekstLab – er en fri og åpen arena for å utvikle nye stemmer, historier og uttrykk i kunsten og i samfunnet. Det er et laboratorium der deltakerne kommer med egne ideer til tekster og forestillinger. Hver enkelt bestemmer selv hvilke former de ønsker å utvikle teksten i – låt, dans, musikk, teater, poesi eller spoken word.

Kulturkonferansen i Akershus «Mind the gap» finner sted på Lillestrøm Kultursenter 24. & 25. mai.
Programmet finnes HER og følg med på Facebook HER

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

Forestilling "Tro og overbevisning" 8. og 9. mai @Sentralen by Christine Vik Bratvold


TekstLab presenterer:  "Tro og overbevisning" av og med Christine Vik Bratvold
- For ungdom (fra 14 år) og voksne

Hvor langt? Hvor mye? For hva? For hvem?  Hvor langt er jeg villig til å strekke meg for det jeg synes er viktig? Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen …

Forhåndsreserver billetter her - gratis inngang:
Tirsdag 8. mai kl 19. Reserver billett HER       Onsdag 9. mai kl 17. Reserver billett HER 

Gymsalen (4.etg) / Sentralen. Velkommen! Se facebook event HER

29389460_10160428736895571_9034359343725674496_o.jpg


«Tro og overbevisning» tar utgangspunkt i hvor stor plass en eneste tanke eller idé kan ta i menneskesinnet - i menneskekroppen.

Å tro. Å være overbevist. Å ha noe å holde seg til i en tilværelse som er i konstant endring, er grunnleggende for mennesket. Selve følelsen av å tro på noe - være overbevist om noe – er universal. Hva vi tror på og er overbevist om, hvorfor og hvordan er individuelt. En forestilling med mange spørsmål. Om små og store overbevisninger. Om å tro på noe eller noen. Om hvordan en idé kan ta fullstendig overhånd. Med dans, tekst og hundrevis av mandler inviterer Vik Bratvold til en tankevekkende forestilling.

Prosjektet er utviklet i og støttet av TekstLab Inkubator med støtte fra Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bergesenstiftelsen. Forestillingen arrangeres i samarbeid med Sentralen UNG.