Oppstart TekstLab Unge Stemmer vår 2019 by Christine Vik Bratvold

Har du en god idé som du vil utvikle, skrive eller spille på scenen?
En låt, tekst, dans eller historie? Bli med i TekstLab Unge Stemmer - vi har ledige plasser!

VELKOMMEN TIL OPPSTART MANDAG 11.FEBRUAR 16.30-19.15 @ CAFETEATRET!

TekstLab Unge Stemmer (TUS) kan du prøve ut idéene dine på scenen. Du arbeider sammen med skuespillere, dansere, dramatikere, slampoeter, instruktører og musikere. Tidligere teater, dans eller skriveerfaring er ikke nødvendig, og tilbudet er gratis. 

cb8f4f97-f6c1-4d9f-aa75-572f0266eabf.jpg

Foto: Frederic Boudin

I 2019 finner du TekstLab Unge Stemmer på 4 steder i Oslo
Cafeteatret på Grønland, Deichman Biblo Tøyen, Deichman på Stovner og Blokk 58, og Furuset Bibliotek og Aktivitetshus.

- Hver MANDAG på Cafeteatret kl. 16.30-19.15 For deg som er 13 og eldre
Oppstart mandag 11.februar.
Cafeteatret: Hollendergata 8, Grønland

Hver ONSDAG på Biblo Tøyen kl. 15-16.30 For deg som er 10-15 år
Oppstart onsdag 13.februar.
Adresse: Hagegata 22, Tøyen

- Workshops på Deichman Stovner 14.30-16.30
19. og 21.februar.
23., 24. og 25. april.
Adresse: Stovner senter 3, Stovner


I TekstLab Unge Stemmer kan barn og ungdom utvikle egne fortellinger og produksjoner over lengre tid på Grønland, Tøyen, Stovner og Furuset. Vi har fast tilbud for de unge om visninger på Scratch kvelder på samme sted, og samarbeider også med andre scener i Oslo og andre steder i landet der de unge kan vise frem egen tekst, idé og kunst i prosess.

TekstLab på turné i Den Kulturelle Skolesekken i Asker by Christine Vik Bratvold

TekstLab er på ny turné i Den Kulturelle Skolesekken i Asker kommune fra januar - mars
med den interaktive performance workshopen InterAKT. Scenekunstnerne Ornilia Ubisse, Michael Aspli, Mariko Miyata Jancey og Christine Vik Bratvold møter 500 elever på 9. trinn.

InterAKT er en heldags-workshop hvor elevene er skapende og aktivt deltagende.
Vi skriver, spiller, danser, utvikler egne tekster og utforsker eget uttrykk i samspill med scenekunstnere fra TekstLab. Les mer om workshopen HER

Produksjonen er utviklet og regissert av Shanti Brahmachari.

For mer informasjon om produksjoner og workshops i skolen, ta kontakt med prosjektleder Christine Vik Bratvold på christine@tekstlab.com

Foto: Frédéric Boudin og Orthenheim PhotographyTekstLab på turné i Den Kulturelle Skolesekken, Asker: "InterAKT" by Christine Vik Bratvold

I november og desember turnerer TekstLab i Den Kulturelle Skolesekken med den performative og interaktive workshopen "InterAKT" for 9. trinn på tre ungdomsskoler i Asker Kommune.
Det er scenekunstnerne Ornilia Ubisse, Mariko Miyata Jancey og Christine Vik Bratvold som møter 9. trinn. Vi ser frem til tre spennende uker på turné!

InterAKT er en heldags-workshop hvor elevene får skrive, spille, danse, utvikle egne tekster og muligheten til å utforske eget uttrykk i samspill med scenekunstnere fra TekstLab. Les mer om workshopen HER

Foto Ornilia Ubisse: Tale Hendnes
Foto Mariko Miyata Jancey: Frédéric Boudin
Foto Christine Vik Bratvold: Tom Erik Caldino Nicolaysen


Møt TekstLabs utøvere i vårt gratis jubileumsmagasin!  by Christine Vik Bratvold

Magasinet kan man plukke opp gratis blant annet på Sentralen eller på Deichmans filialer som Hovedbiblioteket, Tøyen, Furuset og Stovner, samt på Skuespillersenteret, Antirasistisk senter og Kulturhuset. Plutselig ser du også magasinet på andre plasser rundt om i byen!

IMG_3956.jpg


–"TekstLab har gitt meg en helt annen selvtillit og styrke i forhold til å kunne formidle det jeg bærer på som danser. Det er en stor gave", sier Ornilia Ubisse (29) om sin erfaring som scenekunstner innenfor TekstLab, i et intervju i TekstLabs nye jubileumsmagasin. 

Under jubileumsfestivalen "Glokale stemmer" som fylte Sentralen, Dramatikkens hus, Cafeteatret og Deichman Biblo Tøyen 17.-21. oktober, presenterte Ornilia Ubisse og en rekke andre utøvere sine visninger og prosjekter, og i vårt gratis jubileumsmagasin på over 70 sider forteller de nærmere om sitt arbeid, sammen med veiledere og samarbeidspartnere som Deichman Biblo Tøyen.

Jubileumsmagasinet markerer at TekstLab fyller ti år som kunstnerisk utviklingsarena og et ledende kunstfaglig kompetansemiljø som arbeider for økt kunstnerisk og kulturelt mangfold innenfor ny scenekunst og performative uttrykksformer i Norge.

Tale Hendnes har tatt de flotte portrettene av kunstnerne i magasinet, som også bringer bilder av Frédéric Boudin. Torunn Liven har vært redaktør for magasinet, og har skrevet intervjuene, sammen med Elin Høyland.

Utøverne Pelle Glavin, Jeaninne Masika Lukusa, Jesper Jansen og Leo Waagbø er ansiktene vi møter på forsidene.

Vi er veldig glade over å kunne presentere TekstLab mellom to heftede permer for første gang, og ønsker alle riktig god lesning!