Hanna Asefaw er ny deltager i TekstLab Inkubator by Christine Vik Bratvold

Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin


Rett før sommeren begynte Hanna Asefaw, alias «+Hanna», som ny deltager i TekstLab Inkubator. «+Hanna» er en artist som jobber med elementer innen musikk, spoken word, poesi og nysirkus. I Inkubator vil Hanna arbeide innen ulike medier og uttrykksformer med en overordnet tematikk knyttet til identitet og arv.


«Jeg ønsker å utforske og utvikle materiale til en EP der fortellingene, i form av sang og poesi, er i fokus. En sentral del av prosjektet er hvordan det musikalske og poetiske materialet samtidig kan gjøres overførbart til et scenisk utrykk. Det er ikke ofte man får muligheten til å fordype seg i noe så eget, så dette er en mulighet jeg setter utrolig stor pris på og jeg gleder meg masse til å begynne å skape», sier Hanna om prosjektet sitt.  


Hanna har deltatt i TekstLab Unge Stemmer (TUS) siden 2015 og har vært med på Scratch Kvelder og TekstLab Scratch Festivaler på arenaer som Sentralen, Dramatikkens Hus, Nationaltheatret og Cafeteatret. Hun har også gjennom TekstLab deltatt på Scenetekstivalen i Tromsø (2018), Miniøya, Kulturfest Tøyen, Kvinnedagen 8. mars på Sentralen, samt medvirket i forestillingen ID -Politics of Identity av Shanti Brahmachari (2016). Hanna har også vært involvert i workhops under TekstLab Ung-programmet.


For øvrig har Hanna som allsidig kunstner og artist opptrådt på scener som Den Norske Opera og Ballet, Det kongelige slott (m/ Nysirkus Bjerke), Parkteateret, FemFest og Oslo Afro Arts Festival. Hanna har siden 2013 jobbet som instruktør ved Nysirkus Bjerke, en arena hvor barn og unge i bydelen skal få mulighet til å uttrykke seg kunstnerisk. Hun startet selv som elev her i 2007 og instruerer i akrobatikk og luftakrobatikk. Hun har også studert samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo samt hatt et utvekslingsopphold ved Newcastle University hvor hun fordypet seg i kreativ skriving.

 

 SCANDINAVIAN SAVANNAHS

In a world either
We will be it all

In a world either
We will be the elks of the savannahs
The lionesses of Scandinavia

 
In a world either
We will carry the grey crown
Not because we can
You see
Someone must be 

The middle

In a world either

Verdens Kuleste Dag 2019 by Christine Vik Bratvold

69906862_1999905510109454_8385097912207540224_o.jpg

31.august var vi del av Verdens Kuleste Dag på Akershus festning for andre gang.
Vi møtte mange engasjerte og kreative barn som skapte egen dans, tekst og beats med loopbox! Noen ble også med på scenen med kunstnerne i TekstLab.

Tusen takk for en fantastisk og inspirerende dag!

Det er Sparebankstiftelsen DNB som står bak Verdens Kuleste Dag, som i år ble arrangert for sjuende gang.

Oppstart TekstLab Unge Stemmer høst 2019 by Christine Vik Bratvold

Har du en god idé som du vil utvikle, skrive eller spille på scenen?
En låt, tekst, dans eller historie? Bli med i TekstLab Unge Stemmer - vi har ledige plasser!

VELKOMMEN TIL OPPSTART MANDAG 9. SEPTEMBER @ CAFETEATRET!

TekstLab Unge Stemmer (TUS) møter du forskjellige kunstnere, og i samarbeid
lager vi fortellinger, eksprimenterer og prøver ut ideer. Har du erfaring fra flere kulturer
eller snakker og skriver flere språk / dialekter så har du en spennende bakgrunn for å lage nye historier og uttrykk. Du trenger ikke tidligere erfaring for å melde deg på og tilbudet er gratis.

Foto: Ortenheim Photography

Høsten 2019 finner du TekstLab Unge Stemmer på 4 steder i Oslo
Cafeteatret på Grønland, Deichman Biblo Tøyen, Deichman Stovner og Sentralen

- Hver MANDAG på Cafeteatret kl. 16.30-19.15 For deg som er 13 og eldre
Oppstart mandag 09. september - mandag 25. november
OBS: mandag 21. oktober, 4. november og 25. november er vi på Sentralen, Øvre Slottsgate 3.
Cafeteatret: Hollendergata 8, Grønland

Hver ONSDAG på Deichman Biblo Tøyen kl. 15.00-16.30 For deg som er 10-15 år
Oppstart onsdag 11. september - onsdag 11. desember
Adresse: Hagegata 22, Tøyen

- JENTEGRUPPE på Deichman Biblo Tøyen kl. 19.00-20.30 For deg som er 13 og eldre
Oppstart onsdag 11. september - onsdag 2. oktober
Adresse: Hagegata 22, Tøyen

- Workshops på Deichman Stovner kl. 14.30-16.30 For deg som er 10 år og eldre
01. og 03. oktober
08. og 09. oktober
Adresse: Stovner senter 3, Stovner

- Scratch Kvelder og Festival 16.-20. oktober på Sentralen og Deichman Biblo Tøyen
I TekstLab Unge Stemmer kan barn og ungdom utvikle egne fortellinger og produksjoner over lengre tid på Grønland, Tøyen og Stovner. Vi har fast tilbud for de unge om visninger på Scratch kvelder på samme sted, og samarbeider også med andre scener i Oslo og andre steder i landet der de unge kan vise frem egen tekst, idé og kunst i prosess.

16.-20. oktober blir det Festival på Sentralen og Deichman Biblo Tøyen! Bli med!


Spørsmål? Vil du være med?

Ta kontakt på post@tekstlab.com eller 40529912.

Velkommen!

Jesper Jansens arbeidssommer by Christine Vik Bratvold

TekstLab Inkubator deltager Jesper Jansen har hatt en travel arbeidssommer blant annet med utstilling på Galleri Vekta, animasjon til musikkvideo samt videreutvikling av sitt Inkubator prosjekt.

PastedGraphic-1.png

 
I Inkubator-prosjektet utforsker Jesper forholdet mellom video og musikk, animasjon og piano. Arbeidet handler mye om å sette elementer oppå hverandre og skape lag på lag. Vi vil kunne få se resultat av utforskingen i løpet av TekstLab Scratch Festival på Sentralen fra 17. – 20. oktober.

Jesper lager også animasjon i samarbeid med andre musikere. I sommer har han arbeidet med en musikkvideo sammen med Sticky Icky, som de har fått støtte til gjennom Trafo. I dette prosjektet jobber han med å få video og animasjon til å samspille med musikken.

Jesper er selvlært samtidsmusiker og visuell kunstner, men har siste året studert på Eina Granum Kunstfagskole, i tillegg til sitt arbeid i Inkubator. Jesper spiller flere instrumenter, men hovedsakelig piano, og arbeider både med improvisasjon og komposisjon. Som visuell kunstner uttrykker Jesper seg gjennom tegning, maling, tekstiltrykk og animasjon. Jesper interesserer seg spesielt for koblingen mellom det visuelle og musikalske uttrykket - hvordan kan uttrykkene komplimentere og styrke hverandre. Rytmisk, melodisk, fargerikt, kontrastrikt, psykedelisk og oppflammet er stikkord som Jesper bruker for å beskrive sin prosess i det visuelle og musikalske arbeidet. Jesper er også opptatt av den spirituelle delen av musikken - tilstedeværelse og nuet. 


Jesper har vært med i TekstLab Unge Stemmer (TUS) siden 2016 og har deltatt på Scratch på arenaer som: Cafeteatret, Sentralen, Miniøya, Kulturfest Tøyen og Biblo Tøyen, samt TekstLab Unge Stemmer sin forestilling: "ID - politics of identity" på Rampelysfestivalen / Black Box Teater og TekstLab Scratch Festival / Sentralen & Dramatikkens hus. I TUS og Scratch har Jesper utforsket hva det vil si å improvisere foran et publikum; alene og i samspill med andre scenekunstnere.

Jesper har vært med i Inkubator siden 2017.I Inkubator har Jesper tidligere arbeidet med prosjektet «About seeing colors in music - hvordan kan improvisert musikk visualiseres gjennom animasjon og hvordan vil det visuelle uttrykket påvirke den improviserte musikken?» Prosjektet ble vist først under TekstLab Scratch Festival2017 på Cafeteatret og sist under TekstLabs Jubileumsfestival “Glokale stemmer“ (2018) på Sentralen. 


Les Torunn Livens intervju men Jesper i TekstLabs Jubileumsmagasin her.