Christine Vik Bratvold

Christine Vik Bratvold (f. 1990) er ansatt i TekstLabs administrative team. I TekstLab arbeider hun også med å lede interaktive workshops for og med barn og ungdom og det kunstneriske programmet Collective Rites.

I 2016 ble Christine valgt ut som deltager i TekstLab Inkubator. Her arbeidet hun med å utvikle prosjektene «Tro og overbevisning» (2016-18) og «h» (2018-19). I disse prosjektene arbeidet Christine med undersøkelsen av samspillet mellom tekst, bevegelse og transformasjon av objekt.

«Tro og overbevisning» er en forestilling for ungdom fra 14 år og voksne. Forestillingen tar utgangspunkt i menneskets grunnleggende behov for å tro på noe i en tilværelse som er i konstant endring, og hvor stor plass en idé kan ta i menneskesinnet – i menneskekroppen. Forestillingen hadde premiere våren 2017 i Den Kulturelle Skolesekken (DKS) i Asker kommune og turnerte Våren 2020 i DKS i Oslo kommune. 

Å være med i TekstLab  Inkubator har gitt en ramme for kontinuitet i arbeid med egne prosjekter og det har også gjort meg stødigere i alt det praktiske arbeidet som følger med det å skape eget. Horisonten har blitt videre, refleksjonen dypere og spørsmålene flere. TekstLab har vært avgjørende for meg på mange måter, og jeg gleder meg til å se hvor veien går videre. 

Fra høsten 2018 utviklet hun prosjektet «h». Prosjektet tar utgangspunkt i havet og utforsker det foranderlige og det stadige, det stadige foranderlige. «h» hadde sin første arbeidsvisning under TekstLab sin jubileumsfestival Glokale stemmer på Sentralen (2018), og har deretter blitt videreutviklet gjennom Scenekunst Sør sin lab-ordning i Kristiansand (2019) med påfølgende arbeidsvisning på Sentralen: Live Art: Ung i Kunst.

Tidligere har Christine medvirket som utøver i TekstLab prosjektene: «ID: politics of identity (2016), «Det usagte, de uhørte» (2016) og «Minner:Kropp» (2017). Fra 2017-19 har Christine turnert med den interaktive og performative workshopen: «TekstLab InterAkt» i Den Kulturelle Skolesekken i Asker Kommune.