Vellykket SommerJAM!

Foto: Mariama N’jai

“Dette er den beste uka jeg har hatt i mitt liv” (Mohammed, 10 år)

“Hos TekstLab fikk jeg fått gjort mange ting jeg har drømt om å prøve i lang tid” (Ella, 10)

SommerJAM er TekstLabs tilbud til barn og unge i Oslo som ønsker å være kreative og skapende! Workshopene, som varer en uke av gangen, ledes av kunstnere som skal hjelpe deltakerne med å utvikle sine egne idéer og fortellinger. Det er lek, moro – og ikke minst eksperimentering med kunst og uttrykk!

Sommerens tilbud fant sted på Tøyen/Grønland (uke 25)Stovner (uke 26) og Holmlia (uke 31), med støtte fra Gjensidigestiftelsen.

De unge fikk jobbe med tematikk som var viktig for dem, men vi hadde identitet og sted som et overordnet tema. Det var flere som valgte å bruke sine hjemsted som et utgangspunkt til sine kreative prosjekt, og det igangsatte mange fine samtaler om stedstilhørighet og hjem. Det var tydelig at de unge var veldig stolte over hjemstedene sine.

«Nå ble jeg skikkelig glad for at jeg skrev dette ned, fordi jeg forstod ikke før nå hvor viktig Holmlia var for meg»

– Dia (10 år)

I tillegg til å kunne teste ut nye måter å bruke tegning, skriving, podcast- og musikkutstyr på, fikk alle mulighet til å vise fram ideene sine i lokalmiljøet.

Fredag hver uke ble det arrangert TekstLab Scratch –  en visningsarena for kunst i prosess. Her fikk deltakerne anledning til å vise fram det de hadde jobbet med, til publikum bestående av venner, familie, lokalpolitikere og andre mennesker fra lokalmiljøet.

Hør podcastepisodene som er produsert og spillt inn av de unge:
TekstLab Unge Stemmer – SommerJAM!
TekstLab Unge Stemmer – Hanna om Tøyen
TekstLab Unge Stemmer – Ozair forteller om Stovner

Foto: Mariama N’jai

«Som forelder må jeg si at dette var veldig gøy å være med på å se mitt barn bli kjent med andre, gjøre aktiviteter, lære nye ting, fremføre på scene og ikke minst ha det gøy. Det var en stolt 10-åring som lyste opp og storkoste seg. (…) vi er veldig heldige og takknemlige å ha TekstLab på Holmlia.»

– Amina (mor til deltaker)

Takk til Gjensidigestiftelsen for støtte til SommerJAM og alle som deltok – de fantastiske lokalmiljøene, kunstnere og ikke minst deltakerne!