Tro og overbevisning

av og med Christine Vik Bratvold

 

Hvor lang? Hvor mye? For hva? For hvem?
Hvor langt er jeg villig til å strekke meg for det jeg synes er viktig? Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen … 

«Tro og overbevisning» tar utgangspunkt i hvor stor plass en eneste tanke eller idé kan ta i menneskesinnet - i menneskekroppen.

Å tro. Å være overbevist. Å ha noe å holde seg til i en tilværelse som er i konstant endring, er grunnleggende for mennesket. Selve følelsen av å tro på noe - være overbevist om noe – er universal. Hva vi tror på og er overbevist om, hvorfor og hvordan er individuelt.

En forestilling med mange spørsmål. Om små og store overbevisninger. Om å tro på noe eller noen. Om hvordan en idé kan ta fullstendig overhånd. Med dans og tekst som scenisk uttrykksform og hundrevis av mandler inviterer Vik Bratvold til en tankevekkende forestilling.

Forestillingen varer i ca 40 min
Etter forestillingen blir det en samtale med publikum (ca. 15 - 20 min)

Forestillingen egner seg godt i Den Kulturelle Skolesekken for 9.-10. trinn og vgs. Tilbudet til Den Kulturelle Skolesekken består av tre elementer: en aktivitet i forkant av forestillingen,forestilling og samtale. Alle elementene bygger på hverandre og utgjør en helhetlig opplevelse.

"Tro og overbevisning" hadde premiere som en del av TekstLab sin turné i DKS, Asker, mars 2017. Forestillingen ble spilt for 9. trinn og fikk gode tilbakemeldinger:
 
"Christine Vik Bratvold hadde en unik tilstedeværelse og skapte et utrolig nært og fint øyeblikk med sin forestilling "Tro og overbevisning" på Landøya skole.
Hun hadde veldig god kommunikasjon med elevene, og med utdeling av lappene/ samtalen etterpå fikk elevene påvirke innholdet og et eierskap til forestillingen. Christine skapte noe unikt der og da, og hennes ærlige og sårbare historie traff ungdomskoleelevene på en god måte.” - Petter Grøtterud / Lærer på Landøya skole, Asker
 

Foto: Tale Hendnes

 

Tekst, idè, utøver: Christine Vik Bratvold
Kunstnerisk veiledning: Shanti Brahmachari, Cecilie Lindeman Steen,
Jill Sigman & Cathrine Bjørndalen
Produsent: TekstLab
Musikk: Pan Sonic
Foto & teaser: Tale Hendnes

Forestillingen er utviklet i og produsert av TekstLab Inkubator, med støtte fra Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bergesenstiftelsen. Forestillingen har også vært utviklet gjennom prøverom på Norsk Skuespillersenter