ØKT DELTAKELSE I KULTURLIVET

2023 er så vidt i gang og det har allerede skjedd masse spennende. Her er et lite tilbakeblikk på hva som har skjedd den siste måneden!

Innspillsmøte for økt deltakelse i kulturlivet

Torsdag 16.2 inviterte byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal til åpent innspillsmøte om økt deltakelse i kulturlivet på det gamle Munchmuseet på Tøyen. På møtet diskuterte vi hva de viktigste hindringene for å delta i kulturlivet er, og i hvilke deler/områder disse hindringene oppleves mest fremtredende. Samt hva kommunen, kultursektoren, det profesjonelle kulturlivet og frivillige/amatørkulturen kan gjøre for at flere kan delta i kulturlivet. Kunstnerisk leder i TekstLab, Shanti Brahmachari var med på å innlede møtet i en fullpakket sal med kunst og kulturaktører. Takk for et viktig og inspirerende møte.

Teaching artist samling og ungdom i praksis

Kunstnere og veiledere møttes på Gamle Munch mandag 20. februar for å reflektere over og jobbe med hvordan vi møter barn og ungdom i skapende kunstprosesser. Vi som deltok var kunstnerne Shanti Brahmachari, Christine Vik Bratvold, Hanna Filomen Mjåvatn, Hanne Os Wold, Elias Elvagaard og Oscar Wicken. Med oss hadde vi også to ungdommer fra TekstLab Unge Stemmer i praksis – Emine Lovely Reyes og Samira Sekou Konate. Vi gleder oss til mange spennende møter med barn og unge framover.

Vinterferie + KIGO + TekstLab på Gamle Munch!

I vinterferien hadde vi et fantastisk samarbeid med KIGO! TekstLab hadde gleden av å invitere barn og ungdom i 5.-7. klasse i bydel Gamle Oslo til en hel dag med TekstLab workshop på Gamle Munch i KIGO’s gratis vinterferietilbud. Vi eksperimenterte med tekst innen dans, musikk, film, performance, og skapte nye fortellinger og historier.

Oppstart av TekstLab Unge Stemmer på Gamle Munch!

Endelig er vi i gang med TekstLab Unge Stemmer – vi hadde første samling i vinterferien og fortsetter nå på hver onsdag framover kl 17-19.00 på Gamle Munch. Dette er for deg som er mellom 13 – 23 år og kanskje har en idé du ønsker å utvikle? Vil være skapende, uttrykke og bevege deg? Skrive? Møte andre ungdommer og kunstnere? Tilbudet er helt gratis og du trenger ingen erfaring fra teater eller scene for å være med. Kom som du er og ta gjerne med en venn.

Foto: Lars Kjemphol

Gleder oss stort til alt som skal skje videre i år. Sjekk kalender for ting som skjer til våren <3