GLOKALE STEMMER FESTIVAL 12.-21. November 2022

I år feirer vi Glokale Stemmer i det gamle Munchmuseet i Tøyengata 53. Det blir forestillinger, work-in-progress visninger, workshops, seminarer, samtaler, utstillinger og interaktive installasjoner, og det er gratis inngang på alle arrangementer.

Bydel Gamle Oslo er et kjerneområde for TekstLab. I over ti år har vi gjennomført workshops og produksjoner for, av og med barn og ungdom i bydelen i tett samarbeid med Deichman Biblo Tøyen, Aktivitetshuset K1, kunstorganisasjoner, fritidsklubber og skoler. Vi feirer jubileet ved å legge årets festival til Gamle Munch. Det gjør vi også for å uttrykke håp om at Tøyengata 53 i fremtiden skal bli et møtested og kulturhus for nabolaget og byen med et mangfold av stemmer, historier og uttrykk, og være et åpent frirom for alle til å oppleve kunst og selv være skapende, uttrykke seg, delta i diskusjoner, treffe nye venner eller bare henge.

Under festivalen gir vi smakebiter på hva et fremtidig kunst og kulturhus kan romme. Barn og ungdom og unge kunstnere får støtte og veiledning til å utvikle egne prosjekter, og det blir mange visninger med deres kunst. Det er historier som kommuniserer både med nye og gamle publikumsgrupper med temaer knyttet til identitet, tilhørighet, utenforskap – eksistensielle spørsmål som angår oss alle. På den store Scratch-kvelden 19. november møter du bredden av byens unge skaperkraft – der mange viser utdrag fra deres egen kunst og kvelden avsluttes med fest og Jam!

Under festivalen inviterer vi alle til å være medskapende i flere interaktive installasjoner. Du kan leke, skrive, danse, synge og fortelle egne historier og minner, male på det store kollektive maleriet, bytte og dele poesi og minner, delta i diskusjoner om nabolaget og i samtalen om hva bygget skal være i fremtiden.

Velkommen til Gamle Munch for å oppleve kunst, delta i samtaler og være med på å skape fortellingene og historiene om nabolaget, bydelen og byen vår!

Shanti Brahmachari

Kunstnerisk leder TekstLab
Glokale Stemmer Festival

TekstLabs arrangementer og festival på Gamle Munch er en del av prosjektet Unge Munch på Gamle Munch 4.-25. november 2022: Et sted for, av og med skapende unge, et sted for mangfold, inkludering og fellesskap for alle barn og ungdommer, familie, nabolag, bydel og byen. 

Unge Munch på Gamle Munch er et samarbeid mellom TekstLab, Forandringshuset, Agenda X, Tabanka Dance Ensemble og Fargespill, Oslo.

TekstLab er en del av det lokale initiativet XMunchX, en paraply for Tøyenbaserte organisasjoner. Gratis inngang på alle arrangementer.

ungegamlemunch.com • facebook.com/ungegamlemunch • @ungegamlemunch • hei@ungegamlemunch.com • facebook.com/XMunchX • tekstlab.com/festival • facebook.com/TekstLabfestival • @tekstLab • ung@admin

Takk til alle våre støtte- og samarbeidspartnere, kunstnere, veiledere og TekstLab-team gjennom 10 år.

TekstLab er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Oslo kommune, Kulturrådet, Talent Norge, Bergesenstiftelsen, Kulturtanken, KORO og Bydel Gamle Oslo.