Solo fra skyggesiden

Michael Aspli har turnert internasjonalt og danset for kompanier som Frikar, Kronos Dance Company og Panta Rei. Som ny deltaker i TekstLabs Inkubator-program, ser han frem til å kunne videreutvikle sitt eget uttrykk som dansekunstner.

Foto: Antero Hein

Hva får publikum se av ditt arbeid under festivalen Glokale Stemmer 2019?

Jeg skal vise en tredelt solo som heter shadow ground. Den handler om å utforske det indre livet på en ufiltrert måte. Det tapper inn i en kreativ bølge, en urkraft, i form av en bevegelse, og består av en interaktiv del, en rituell solo, samt en siste del som vil utforske samspillet mellom scenografi, kostyme og meg som utøver. Mer vil jeg helst ikke røpe. Jeg ønsker at publikum skal kunne tre inn i en ny verden, som også er min unike verden.

Hva skal du arbeide med fremover under Inkubator-programmet?

Prosjektet mitt under Inkubator bygger videre på shadow ground-soloen. Ritualer, kreative prosesser og bevegelse blir brukt som veier ned til den ukjente skyggesiden. Jeg er veldig opptatt av hvordan arbeidet igjen kan skape refleksjoner hos publikum. Det blir en spennende tid fremover. 

Hva betyr for deg og ditt kunstnerskap å delta i TekstLabs Inkubator?

Å være med i Inkubator er gull verdt for mitt kunstnerskap. Det gir meg tid og støtte til å finne min egen vei slik at min selvstendige kreative stemme kan få plass til å utvikle seg. Den støtten jeg får gjennom mentorer og ulike kurs og tid i studio, er helt uvurderlig for meg i min kunstneriske prosess. Alle kunstnere i etableringsfasen burde få tilgang til en slik sammenheng. Jeg er veldig takknemlig for muligheten TekstLab gir meg her. Tidligere har jeg blant annet vært med på TekstLab Unge Stemmer og turnert med TekstLabs DKS-produksjon InterACT, og det har også vært veldig lærerikt for meg.

shadow ground
Michael Aspli
Torsdag 17. oktober kl. 21
Hvelvet, Sentralen

Foto: Antero Hein