Tro og overbevisning

For ungdom fra 14 år og voksne
Skole: 8.-10. trinn og 1.-3. VGS

av og med Christine Vik Bratvold

Hvor lang? Hvor mye? For hva? For hvem?
Hvor langt er jeg villig til å strekke meg for det jeg synes er viktig? Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen … 

«Tro og overbevisning» tar utgangspunkt i hvor stor plass en eneste tanke eller idé kan ta i menneskesinnet – i menneskekroppen.

Å tro. Å være overbevist. Å ha noe å holde seg til i en tilværelse som er i konstant endring, er grunnleggende for mennesket. Selve følelsen av å tro på noe – være overbevist om noe – er universal. Hva vi tror på og er overbevist om, hvorfor og hvordan er individuelt.

En forestilling med mange spørsmål. Om små og store overbevisninger. Om å tro på noe eller noen. Om hvordan en idé kan ta fullstendig overhånd.  

Med «Tro og overbevisning», dans og tekst som scenisk uttrykksform inviterer Vik Bratvold til et rom med hundrevis av mandler, mange spørsmål, små og store tanker.

«Tro og overbevisning» hadde premiere som en del av TekstLabs turné i DKS Asker, 2017.
Mai 2018 spilte forestillingen som en del av Sentralen UNG sitt program. Våren 2020 skal forestillingen på turné i DKS Oslo.

«… en perle av en forestilling som på en poetisk måte reiser store eksistensielle spørsmål»
– 
Torunn Liven / Redaktør, TekstLabs jubileumsmagasin.

«Christine Vik Bratvold hadde en unik tilstedeværelse og skapte et utrolig nært og fint øyeblikk med sin forestilling «Tro og overbevisning» på Landøya skole. Hun hadde veldig god kommunikasjon med elevene, og med utdeling av lappene/ samtalen etterpå fikk elevene påvirke innholdet og et eierskap til forestillingen. Christine skapte noe unikt der og da, og hennes ærlige og sårbare historie traff ungdomskoleelevene på en god måte.” – Petter Grøtterud / Lærer på Landøya skole, Asker

Praktisk info

Målgruppe
Ungdom fra 14 år (8.-10. trinn & 1.-3 VGS) og voksne

Varighet
Forestillingen varer i ca. 40 min, etterfulgt av en samtale på ca. 20 min. Total varighet: 60 min.

Antall publikum
Max 90 (3 skoleklasser). Antall publikum avhenger av hvordan publikum sitter i lokale.
Forestillingen fungerer best i et intimt rom og når publikum kan sitte på flere nivåer (amfi) slik at man kan se mandlene på gulvet.

Scene
Minimum 5×6 meter. Det går bra med større plass. Forestillingen er tilpasningsdyktig og fleksibel i forhold til rom. Mulige arenaer: skoler, bibliotek, kulturhus, teatre, samlingssaler, aulaer etc. (NB: ikke utendørs) Forestillingen fungerer best i et intimt rom. 

NB
Det brukes mandler som en del av forestillingen (eventuelle allergier)

Kontakt
TekstLab: post@tekstlab.com
Christine Vik Bratvold: christine@tekstlab.com / +47 405 29 912

Tekst, idè, utøver
Christine Vik Bratvold
Kunstnerisk veiledning Shanti Brahmachari, Cecilie Lindeman Steen, Jill Sigman & Cathrine Bjørndalen
Produsert i samarbeid med TekstLab
Støttet av TekstLab og Spenn
Foto og teaser Tale Hendnes

Tro og overbevsining er en del av Scenekunstbrukets repertoar (2020)

Arbeidet med prosjektet startet høsten 2014.
Takk til Mind The Gap, TekstLab Prøverom, Norsk Skuespillersenter, Residency Eina Danz og Åpen Scene for Dans / DansiT og Årvoll Gård.  

Bilder: Tale Hendnes