TekstLab Live Art i det offentlige rom / AD_VENT

3. desember 2020 åpnet luke nummer tre i Fillipstadveien 3. 

Overraskelsen var kunstnerkollektivet TekstLab, som gjorde en stedspesifikk performance. Luken tilhørte Skur 13, det tidligere havnelageret som i dag er en skatehall, opprinnelig bygget som papirlager av Follum Fabrikker. Ut gjennom en gigantisk port rullet dansere store ruller med papir ut av hallen, og lagde nye poetiske spor med bevegelse, foto, lys og lyd. 

TekstLab har gjennom flere kunstprosjekter arbeidet med minner knyttet til sted. I dette kollektive arbeidet skapte kunstnere, musikere, dansere og poeter en felles klang med sitar og trekkspill, og bilder som hedret både stedets og egne minner ved bruk av kropp og papir.

Kunstnere: Lars Kjemphol, Christian Beharie, Hanna Asefaw, Shanti Brahmachari, Ornilia Ubisse, Christine Vik Bratvold, Ali Djabbary og Elora Brahmachari

Fra TekstLab Unge Stemmer:Anna Moberg, Selina Riise, Zelda Maria Carmina Lyseng-Storvik, Elias Elvegaard, Liana Israilova og Uma Ramstad.

AD VENT  er støttet av Kulturetaten og KORO, og byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom, hvor lukene i kalenderen er ekte dører og husnummer i byen. 

Video: Audun Eftevåg / AD VENT

Bilde: Lars Ø.Ramberg