Kunst i lokalsamfunnet

Vil du bli med?

En stor del av TekstLabs virksomhet er innrettet for å nå det demokratiske idealet om at flest mulig skal ha reell mulighet og redskap til å uttrykke seg på egne premisser i kunst og samfunn.Vår oppgave er å støtte mange unge slik at de kan bli sett og hørt, uttrykke seg på den måten de selv ønsker og formidle sine historier på små og store scener, som dans, tekst, musikk, film, litteratur eller visuell kunst.

Foto: Ortenheim Photography.

Unge Stemmer Herfra
Vi jobber aktivt med å styrke lokale unge stemmer i Oslo øst, sør og indre by ved å skape trygge og kreative utviklings- og visningsarenaer i deres nærmiljø. De unge utvikler fortellinger basert på deres egne liv og erfaringer; historier om å være ung i storbyen som ellers ikke blir fortalt. Vi har tette samarbeid med lokale aktører, slik at barn og ungdom får mulighet til å kunne skape og vise fram på en scener og arenaer i omgivelser de allerede kjenner til med venner, familie, naboer og kunstnere som publikum. Visningene blir et møtested på tvers av generasjoner og kultur.

På noen steder har vi fast ukentlig tilbud, i andre bydeler har vi tilbud i perioder av året. 

Kunst i lokalsamfunnet – Unge Stemmer Herfra program

Tøyen / Deichman Biblo Tøyen
TekstLab har siden åpningen av Deichman Biblo Tøyen i 2016 hatt ukentlige workshops på onsdager etter skoletid. Her kan barn og unge i aldersgruppen fra 10-15 år utvikle egne fortellinger og scenisk uttrykk i samspill med TekstLabs kunstnere og hverandre.

Onsdager kl. 15.00-16.30
(f.o.m. aug. 2021)
For deg mellom 10-15 år

SommerJAM kl. 11.00-15.00
21.-25. juni 2021
For deg mellom 10-15 år

Holmlia / Deichman Holmlia
Mer info kommer. Oppstart august 2021

SommerJAM kl. 11.00-15.00
28. juni – 2. juli 2021
For deg mellom 10-15 år og 16-20 år

Stovner / Deichman Stovner
Mer info kommer.

SommerJAM kl. 11.00-15.00
28. juni – 2. juli 2021
For deg mellom 10-15 år og 16-20 år

Jentegruppe
Jentegruppen er en kreativ møteplass for jenter i alderen 12-15 og 15-19 år som vil være skapende, prate og diskutere, skrive, spille teater, lage musikk eller danse utifra egne erfaringer og det de har på hjertet. Her kan jenter samarbeide med kvinnelige kunstnere med ulike bakgrunner, teste ut ulike måter å fortelle på, utvikle og spille idéer på scenen, styrke sin egen stemme og kunstnerisk uttrykk.

Hang In
En uformell møteplass i lokalsamfunnet hvor barn og ungdom kan henge, stikke innom, møte nye venner, sjekke ut hva TekstLab er, teste ut egne ideer, bli kjent med hverandre og treffe forskjellige kunstnere.