NYHETSBREV SEPTEMBER 2021

Oslohendelser:  Ornilia Ubisse til Kloden og Tekstlab Unge Stemmer på Tøyen

Foto: Tale Hendnes

Inkubator-kunstneren Ornilia Ubisse inntar Kloden en uke i september for prøverom, forestillinger og samtaler om sitt kunstnerskap!  Det blir åpne forestillinger og visninger for skoler med hennes produksjon “Rua 57”.  Programmet er del av prosjektet «Oslohendelser»  som er et samarbeid med Kloden og TrAP. Publikum er invitert til åpen forestilling kl.18.30 23. September

TekstLab Unge Stemmer tar også del i «Oslohendelser».  Over to helger, presenterer ungdom i samspill med kunstnere en serie performative og stedspesifikke visninger i det offentlige rom på Tøyen. Det er ungdommens egne fortellinger om minner, sted og tilhørighet som står i sentrum.

Det blir visninger i det offentlige rom på og rundt Tøyen torg  24. – 25. september og 1. – 2. oktober.

Vellykket SommerJAM på Stovner, Holmlia og Tøyen

Foto: Mariama N’jai

“Dette er den beste uka jeg har hatt i mitt liv” (Mohammed, 10 år)

“Hos TekstLab fikk jeg fått gjort mange ting jeg har drømt om å prøve i lang tid” (Ella, 10)

Takk til Gjensidigestiftelsen for støtte til SommerJAM og alle som deltok – de fantastiske lokalmiljøene, kunstnere og ikke minst deltakerne!
Hør mer på podcasten «TekstLab Unge Stemmer – SommerJAM!«

Kulturrådet støtter ny produksjon og visnings- og fagarena!

Foto: Shanti Brahmachari

Takk til Kulturrådet for støtte til produksjonen Collective Rites” og til oppbygging av visnings- og fagarena. 

I “Collective Rites” vender vi perspektivet fra utforskning av individuell til kollektiv identitet: Har vi noe felles som skaper tilhørighet til hverandre i dagens hyper-liberale samfunn? De første site-spesifikke visningene i det offentlig rom kan ses under vår festival Glokale Stemmer på Grønland i oktober.  

Visnings- og  fagarenaen “Ung i kunst”  gir unge kunstnere og ungdom rom til å uttrykke seg, både kunstnerisk og faglig! Det gir oss mulighet til å tilby et bredt og mangfoldig program under Festivalen, gjennom hele høsten og langt inn i 2022 med mange nye kunstnerstemmer. Collective Rites inngår som  del av visningsprogrammet med site specific forestillinger i offentlig rom gjennom hele året på Tøyen, Grønland og Holmlia.

Fagprogram er tett koplet til visningene og gir rom til å samtale og diskutere temaer som er relevant for den enkelte visning. I tillegg tar vi opp temaer som er aktuelle for unge kunstnere som arbeider interdisiplinært.De første seminarene i “Kunst som politikk”-serien, vil finne sted under festivalen og vi gleder oss til å invitere dere til hele programmet!

TekstLab-festivalen Glokale Stemmer 2021  18.-30.oktober – Save the dates!

Årets høydepunkt nærmer seg med stormskritt og det er med stor glede vi inviterer dere til å oppleve nye stemmer, historier og uttrykk med barn, ungdom og kunstnere fra hele Oslo!  Det blir fortellinger om å leve i en glokal verden med  forestillinger,visninger, workshops og ny fagseminar program Kunst som politikk.

Program kommer snart – følg med her. Det er gratis inngang på alle arrangementene våre. 

Nytt talent til TekstLab Inkubator – Susanne Xin!

Foto: Sindre Deschington

Susanne Xin (f.1998) er en norsk-vietnamesisk kunstner og pianist. Hun har en bachelor fra Norges musikkhøgskole i pedagogikk med klaver som hovedinstrument.

 «Mitt møte med TekstLab oppstod da jeg søkte etter en arena der jeg kunne utforske andre måter å formidle på. Gjennom ukentlige møter med TekstLab fikk jeg muligheten til å bli kjent med tekst i ulike sammenhenger med andre deltakere, og jeg utviklet en enorm kjærlighet for ordene og de uendelige uttrykksmåtene. Etter å ha blitt med på prøverom og fått veiledning, fikk jeg så mange eureka-øyeblikk at det ble en selvfølge å ville eksperimenter mer og være dypere i relasjonen mellom tekst og musikk.» Les mer om Susanne og hennes inkubator-prosjekt her.

Høst oppstart av TekstLab UNG: “1000 Unge Stemmer” – Herfra

Kulturtanken gjør det mulig å utvikle nye stemmer historier og uttrykk med barn og ungdom over hele byen! Tusen takk for tillit og støtte.

I høst har vi faste tilbud for barn og unge på Tøyen, Grønland og Holmlia. Sjekk ut UNG-kalenderen vår for mer informasjon.

Ønsker du å melde deg på? Fyll ut dette skjemaet, eller skriv til oss på ung@tekstlab.com, Instagram eller Facebook.

Ny nettside!

Vi har fått ny nettside! Her kan man blant annet følge med på kalenderen vår, melde seg på programmet og lese mer om hvem vi er og hva vi gjør.  

Tusen takk til våre støttespillere: som gjør at hele program er gratis for publikum og deltakere.

Sparebankstiftelsen DNB, Oslo kommune, Kulturrådet, Talent Norge, Kulturtanken og Bergesenstiftelsen, Områdeløft Tøyen og Grønland, Bydel Gamle Oslo og Gjensidigestiftelsen.