Nyhetsbrev juni 2021

Gjensidigestiftelsen støtter TekstLabs sommerworkshops!

SommerJAM!
TekstLab sitt tilbud til barn og unge i Oslo som ønsker å være kreative og skapende!
Design: Forest AS

SommerJAM er vårt tilbud til barn og unge i Oslo som ønsker å være kreative og skapende! Workshopene, som varer en uke av gangen, vil ledes av kunstnere som skal hjelpe deltakerne med å utvikle sine egne idéer og fortellinger. Det blir lek, moro – og ikke minst eksperimentering med kunst og uttrykk! I tillegg til å kunne teste ut nye måter å bruke tegning, skriving, podcast- og musikkutstyr på, vil alle få en mulighet til å vise fram ideene sine i lokalmiljøet.

Tilbudet finner sted på Tøyen/Grønland (uke 25), Stovner (uke 26) og Holmlia (uke 31).


Takk til Gjensidigestiftelsen for støtte til sommerprogrammet vårt.

Utlysning – Prøverom i samarbeid med Norsk Skuespillersenter!

Foto: Mariama N´Jai

Er du/dere skapende og utøvende scenekunstner(e)/skuespiller(e) med en idé, konsept eller tekst som har barn og ungdom i målgruppa? Er du/dere interessert i arbeide interkulturelt og tverrkunstnerisk?

I september arrangerer vi et prøverom i samarbeid med Norsk Skuespillersenter, og vi ser nå etter noen med spennende ideer som kan fylle rommet. Søknadsfristen er mandag 2. august – velkommen med din søknad! Se her for mer informasjon,

TekstLab Prøverom er en tverrfaglig, fri og åpen utforskningsarena som siden 2008 har gitt skapende og utøvende kunstnere en mulighet til å utvikle en kunstnerisk idé, konsept eller tekst.

Digital Scratch-innspilling med TekstLab Inkubator og Unge Stemmer

Foto: Mariama N’Jai

Vi har nylig spilt inn Scratch med kunstnere og ungdom i det offentlige rom og i Marmorsalen på Sentralen. TekstLab Inkubator kunstnere har utviklet og spilt inn nytt arbeid og veiledet ungdom fra TekstLab Unge Stemmer i skapende prosesser, med musikkvideo, eksperimenterende lydlandskap og tverrkunstneriske uttrykk. Vi gleder oss til å vise dere resultatet!

Scratch er vår work in progress arena der barn, ungdom og unge kunstnere er skapende og kan dele eget materiale som er under utvikling.

TekstLabs årsrapport 2020

Årsrapport2020
TekstLab Årsrapport 2020

Annerledesåret 2020 var både lærerikt, innholdsrikt og travelt for oss i TekstLab. Vi fikk gjennomført mye av det vi hadde planlagt før pandemi, lockdown og hjemmeskole var blitt en realitet, men på helt andre måter enn det vi først hadde sett for oss. Det nye rammeverket kom med svært mange begrensninger – men óg med overraskende muligheter.

Les mer om hva vi gjorde i årsrapporten vår, som du finner her.

INKUBATOR-NYTT

Foto: Mariama N’Jai

Hanna Asefaw på Arkitekturbiennalen i Venezia

Inkubator-kunstner Hanna Asefaw, som er halvveis ute i sitt aspirantår hos TekstLab, gjestet 25. mai den italienske paviljongen hos Arkitekturbiennalen i Venezia. Samtalen hun var med i, som het “Convergence of forces: The Power of Collective Engagement in Architecture”, tok for seg kollektiv motstand og engasjement med utgangspunkt i romlige perspektiv.

Hanna samarbeidet også nylig med Safe Space Collective, som er i residens og har en utstilling hos Rom for kunst og arkitektur om dagen.

10. juni kan man se Hanna opptre under åpningen av Deichmans nye lokale filial og satsning; Deichman Romsås. Eventet er gratis og streames digitalt.


Musikkvideo og konsert med Beharie
Nå som hovedstaden begynner å våkne, gleder vi oss til å oppleve Beharie live på SALT 7. juli. I tillegg ble den nydelige musikkvideoen til “Don’t wanna know” sluppet i slutten av mai – se den her.


Carl og Ornilia i Oslo Jazzdansfestival
26. juni deltar inkubatorkunstnerne Carl Joseph Aquilizan og Ornilia Percia Ubisse i en samtale om sjangeroverskridende arbeid. Det skjer i sammenheng med Oslo Jazzdansfestival som finner sted i Scenehuset i Oslo. Les mer om panelsamtalen her.


Det er travle dager for dansekunstnerne på Inkubator; Carl Joseph var nylig med i Koreografilaboratoriet, Ornilia jobber for tiden i prosjektet “Resisting Extinction” og Michael Aspli er med i produksjonen “Flekker” med Yaniv Cohen i Trondheims barnehager. De arbeider parallelt med egne prosjekt og skal i likhet med de andre inkubatordeltakerne vise sine verk under TekstLabs festival “Glokale Stemmer” 18.-30. Oktober.

Tusen takk til våre støttespillere:
Sparebankstiftelsen DNB, Oslo kommune, Kulturrådet, Talent Norge, Kulturtanken og Bergesenstiftelsen, Områdeløft Grønland og Tøyen/Bydel Gamle Oslo og Gjensidigestiftelsen.