Nye forbindelser for Mariko Miyata-Jancey i TekstLab Inkubator by Christine Vik Bratvold

Stillbilde fra video: Maja Wilhite Hannisdal / Mariko Miyata-Jancey

Stillbilde fra video: Maja Wilhite Hannisdal / Mariko Miyata-Jancey

Mariko Miyata-Jancey har kommet gjennom nåløyet til masterstudiet i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun avslutter nå sin deltagelse i TekstLab Inkubator og begynner det toårige masterstudiet høsten 2019.

Mariko har vært med i TekstLab Inkubator siden 2016. Her har hun videreutviklet sitt eget uttrykk som kombinerer bevegelse med egen tekst, i intime forestillinger som undersøker eksistensielle forhold og relasjonen mellom det personlige og det private, også i tilstedeværelsen sammen med publikum. Dette har vært hennes overbyggende kunstneriske interesse i hele programperioden der hun  har utviklet prosjektene "Røtter, greiner og nye kvister" (2016), "Litt bortover i tiden" (2017) og “En undersøkelse av nærhet“ (2018). Spesielt i det siste prosjektet har hun ønsket å gå enda dypere inn i relasjonen mellom det private og det personlige i forholdet til tilskuerne. 

Gjennom Inkubator har Mariko fått tilpasset støtte til sin kunstneriske fordypning og produksjon med tilgang til studio og prøverom, veiledning av anerkjente kunstnere, teknisk veiledning og teknikk, samt visningsmuligheter på Scratch kvelder i Oslo, Tromsø og Trondheim, i tillegg til årlige visninger på TekstLab Scratch Festival på Dramatikkens Hus eller Sentralen. Mariko medvirket i visning av «Det usagte, de uhørte» av Shanti Brahmachari under Ferske Scener på Hålogaland Teater i 2016.

Mariko har i Inkubator hatt veiledning og workshops med kunstnere som Janne-Camilla Lyster, Terje Tjøme Mossige, Ole Jørgen Løvås, Melanie Fieldseth, Cecilie Lindeman Steen og Shanti Brahmachari. Etter en veiledet bevegelse- og skriveøkt i Inkubator skrev Mariko teksten «Etter bevegelsen» som ble antatt til Journal for Ny Dans #5, som publiseres i disse dager.

Som en del av programmet, fikk Mariko reisestipend til studieopphold i Kyoto, Japan. «Jeg har alltid vært interessert i tekst, og hadde behov for å ta i bruk tekst i dansen, samtidig som jeg følte meg låst av den. Gjennom TekstLab har det vært mulig å gå videre inn i det tekstlige, og under oppholdet i Japan ble dette klarere for meg», sier Mariko.

I prosjektene hun har utviklet i Inkubator har hun vært opptatt av å skape rom på scenen med bevegelse og tekst som publikum kan bli dratt inn i: 
«Jeg vil utvide stedet og tiden i en forestilling så ting som har vært eller skal komme, blir levende for publikum, slik at de blir transportert til andre steder og andre steder flyttes inn på scenen.Jeg ønsker å undersøke grensene mellom det private og det personlige og vil jobbe tematisk med det nære og det familiære. Jeg arbeider også direkte med relasjonen til publikum, og dialogen med verden gjennom møtet med publikum fra scenen».

Gjennom TekstLab har Mariko jobbet som veileder ved mottaksklasser, på Scratch-kvelder og med TekstLab Unge Stemmer. Hun har også vært utøver i den performative workshop’en TekstLab InterAkt i Den Kulturelle Skolesekken i Asker i årene 2017-2019.

TekstLab Jenter by Christine Vik Bratvold

Foto: Frederic Boudin

Foto: Frederic Boudin

TEKSTLAB JENTER - for deg mellom 13 og 19 år på Deichman Biblo Tøyen.

Gruppen er for deg som vil være skapende, som vil prate og diskutere, skrive, spille teater, musikk eller danse.
Her kan du samarbeide med kvinnelige kunstnere fra ulike bakgrunner, og styrke og utvikle din egen stemme og uttrykk.

Det blir mulighet for å vise eget arbeid på scenen, og du står fritt til å teste ut ulike måter å fortelle, spille og utvikle idéene dine på.

Ønsker du å være med?
Meld deg på ved å sende navn og telefonnummer på mail til post@tekstlab.com eller send en melding til 47863757.
NB! Det er kun påmelding på forhånd.

Hvor: Deichman Biblo Tøyen. Adresse: Hagegata 22, Tøyen.
Når: kl.19.00-21.00 hver onsdag. Oppstart er onsdag 13.mars.
Inngang: Gratis.
Vi serverer også gratis mat.

Prosjektet er støttet av: Sparebankstiftelsen DNB, Oslo Kommune, Norsk Kulturråd og Områdeløft Grønland og Tøyen.

Oppstart TekstLab Unge Stemmer vår 2019 by Christine Vik Bratvold

Har du en god idé som du vil utvikle, skrive eller spille på scenen?
En låt, tekst, dans eller historie? Bli med i TekstLab Unge Stemmer - vi har ledige plasser!

VELKOMMEN TIL OPPSTART MANDAG 11.FEBRUAR 16.30-19.15 @ CAFETEATRET!

TekstLab Unge Stemmer (TUS) kan du prøve ut idéene dine på scenen. Du arbeider sammen med skuespillere, dansere, dramatikere, slampoeter, instruktører og musikere. Tidligere teater, dans eller skriveerfaring er ikke nødvendig, og tilbudet er gratis. 

cb8f4f97-f6c1-4d9f-aa75-572f0266eabf.jpg

Foto: Frederic Boudin

I 2019 finner du TekstLab Unge Stemmer på 4 steder i Oslo
Cafeteatret på Grønland, Deichman Biblo Tøyen, Deichman på Stovner og Blokk 58, og Furuset Bibliotek og Aktivitetshus.

- Hver MANDAG på Cafeteatret kl. 16.30-19.15 For deg som er 13 og eldre
Oppstart mandag 11.februar.
Cafeteatret: Hollendergata 8, Grønland

Hver ONSDAG på Biblo Tøyen kl. 15-16.30 For deg som er 10-15 år
Oppstart onsdag 13.februar.
Adresse: Hagegata 22, Tøyen

- Workshops på Deichman Stovner 14.30-16.30
19. og 21.februar.
23., 24. og 25. april.
Adresse: Stovner senter 3, Stovner


I TekstLab Unge Stemmer kan barn og ungdom utvikle egne fortellinger og produksjoner over lengre tid på Grønland, Tøyen, Stovner og Furuset. Vi har fast tilbud for de unge om visninger på Scratch kvelder på samme sted, og samarbeider også med andre scener i Oslo og andre steder i landet der de unge kan vise frem egen tekst, idé og kunst i prosess.

TekstLab på turné i Den Kulturelle Skolesekken i Asker by Christine Vik Bratvold

TekstLab er på ny turné i Den Kulturelle Skolesekken i Asker kommune fra januar - mars
med den interaktive performance workshopen InterAKT. Scenekunstnerne Ornilia Ubisse, Michael Aspli, Mariko Miyata Jancey og Christine Vik Bratvold møter 500 elever på 9. trinn.

InterAKT er en heldags-workshop hvor elevene er skapende og aktivt deltagende.
Vi skriver, spiller, danser, utvikler egne tekster og utforsker eget uttrykk i samspill med scenekunstnere fra TekstLab. Les mer om workshopen HER

Produksjonen er utviklet og regissert av Shanti Brahmachari.

For mer informasjon om produksjoner og workshops i skolen, ta kontakt med prosjektleder Christine Vik Bratvold på christine@tekstlab.com

Foto: Frédéric Boudin og Orthenheim Photography