TekstLab på Deichmans Miljø- og klimakonferanse for ungdom: “TELLUS” med kunstnerisk innslag fra: «Tro og overbevisning» av Christine Vik Bratvold / by Christine Vik Bratvold

På konferansen 12. juni vil TekstLab holde workshopen «InterAkt»: Historiefortellingens kraft 
- “Du kjenner ikke dagen før solen har gått ned”.  


TekstLab «InterAkt» er en performativ workshop der ungdommene er aktivt deltagende i å skape egne tekster, skrive og eksperimentere med formidling og sceniske uttrykk i samspill med scenekunstnere. Under Deichmans Miljø- og klimakonferans for ungdom: TELLUS 2019 ledes «InterAkt» av scenekunstnerne Shanti Brahmachari, Christine Vik Bratvold og Hanna Filomen Mjåvatn.  
 
I “InterAkt” får ungdommene mulighet til å ytre sine tanker, meninger, holdninger, tro og overbevisninger knyttet til fremtiden, klima- og miljøspørsmål. Hva gjør de ulike fortellingene og forventningene om hvordan fremtiden vil bli med oss her og nå? Skaper de sinne, sorg, glede eller optimisme? Vilje til handling politisk og personlig eller apati? 

TekstLabs bidrag på Klima- og Miljøkonferansen er et samarbeid med Christine Vik Bratvold som har skapt forestillingen «Tro og overbevisning»:  
 
Du kjenner ikke dagen før solen har gått ned. 
Vi kan ikke med sikkerhet vite hvordan verden vil se ut om 100 år, men hva tror vi?  
Hvilke tanker, meninger, holdninger og overbevisninger har vi om fremtiden?  
Hvilken tro har vi på fremtiden? Hvor langt er vi villige til å gå (for å redde verden)?  
Hvor mye er vi villig til å gi (avkall på)? For hva? For hvem? Hva gjør disse tankene med oss?  
Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen … “ 
 
«Tro og overbevisning» er en forestilling og et kunstnerisk prosjekt som handler om å stille spørsmål, skape dialog og refleksjon knyttet til de tankene og idéene vi tror på, opptas av, er overbevist om og hva som gir oss mening i en tilværelse som er i konstant endring.  
 
Under konferansen presenterer ungdommene som deltar i  «InterAkt» workshop sine tanker og tekster i samspill med et kunstnerisk innslag fra «Tro og overbevisning» av Christine Vik Bratvold

Konferansen arrangeres av Deichman Hovedbiblioteket og er støttet av Fritt ord og Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.