Ny kunstner i TekstLab Inkubator / by Christine Vik Bratvold

Michael Aspli er fra og med 1. mai ny deltager i TekstLab Inkubator!

Michael arbeider for tiden meget aktivt med å utvikle sitt eget prosjekt «Skygger og fantomer», der han ønsker å formidle hvordan det kollektive samfunnet påvirker og påvirkes av den individuelle skyggen. 

Foto: Carlos Collado

Foto: Carlos Collado

Tidligere i denne måneden viste Michael work-in-progress fra prosjektet på Sentralen på Scratch Kveld og på MESH under et event av The Human Aspect. Den 13. Juni har prosjektet arbeidsvisning på SIB Dance Lab 2019 på Hamar, og 18. til 25. juni er Michael på Joya:Air i Spania, som tilbyr residens mulighet for internasjonale kunstnere. Inkubator støtter reisen til Spania der han skal fortsette sin pågående prosess med «Skygger og fantomer».

Prosjektet har mange samarbeidspartnere og TekstLab Inkubator støtter Michaels kunstneriske prosess og utvikling med blant annet tilgang til prøvestudio og veiledning med dansekunstnere Hanna Mjåvatn og Anette Brandanger og scenograf/kostymedesigner Zofia Jakubiec.  

Michael har i det siste året vært aktiv i TekstLab som teaching artist i InterAkt på turne i Den Kulturelle skolesekken og som deltagelser på Scratch kvelder. 

Han har bakgrunn ifra det urbane miljøet og en utdannelse i fordypning samtidsdans fra Norges Dansehøgskole. Han arbeider som skapende dansekunstner og har blant annet engasjementer i FrikarX og Kronos Dance Company.  

Internasjonal har han etablert samarbeid med : Jan Gold (NY), Elizabeth White(NY), Elizaveta Polyakova(Berlin) og Veronika Kulcsar (Vienna/Berlin). Han var medskapende i den første egenproduserte danseforestillingen på Grønnland, «Evoke». Michael er nå i ferd med å etablere sitt egne kunstneriske team, «The Creative Art Force».