Møt TekstLabs utøvere i vårt gratis jubileumsmagasin!  / by Christine Vik Bratvold

Magasinet kan man plukke opp gratis blant annet på Sentralen eller på Deichmans filialer som Hovedbiblioteket, Tøyen, Furuset og Stovner, samt på Skuespillersenteret, Antirasistisk senter og Kulturhuset. Plutselig ser du også magasinet på andre plasser rundt om i byen!

IMG_3956.jpg


–"TekstLab har gitt meg en helt annen selvtillit og styrke i forhold til å kunne formidle det jeg bærer på som danser. Det er en stor gave", sier Ornilia Ubisse (29) om sin erfaring som scenekunstner innenfor TekstLab, i et intervju i TekstLabs nye jubileumsmagasin. 

Under jubileumsfestivalen "Glokale stemmer" som fylte Sentralen, Dramatikkens hus, Cafeteatret og Deichman Biblo Tøyen 17.-21. oktober, presenterte Ornilia Ubisse og en rekke andre utøvere sine visninger og prosjekter, og i vårt gratis jubileumsmagasin på over 70 sider forteller de nærmere om sitt arbeid, sammen med veiledere og samarbeidspartnere som Deichman Biblo Tøyen.

Jubileumsmagasinet markerer at TekstLab fyller ti år som kunstnerisk utviklingsarena og et ledende kunstfaglig kompetansemiljø som arbeider for økt kunstnerisk og kulturelt mangfold innenfor ny scenekunst og performative uttrykksformer i Norge.

Tale Hendnes har tatt de flotte portrettene av kunstnerne i magasinet, som også bringer bilder av Frédéric Boudin. Torunn Liven har vært redaktør for magasinet, og har skrevet intervjuene, sammen med Elin Høyland.

Utøverne Pelle Glavin, Jeaninne Masika Lukusa, Jesper Jansen og Leo Waagbø er ansiktene vi møter på forsidene.

Vi er veldig glade over å kunne presentere TekstLab mellom to heftede permer for første gang, og ønsker alle riktig god lesning!