Forestillingen "Ferdaminne - del Tyskland" på turné / by Christine Vik Bratvold

En forestilling som tar utgangspunkt i skuespillerens egen flukt som ung mann fra Iran til Norge, en reise som tok mer enn to år. Etter 30 år er han tilbake i Tyskland og møter sin egen fortid på flukt. Minner om møte med en annen verden. Om spenningen med en uvant frihet.

"...Men Djabbarys flyktning er beregnende. Han flyr først til Øst-Berlin fordi der er grensene lukket fra, og ikke mot, vesten. Han vurderer fordeler og ulemper ved ulike land han kan reise til som om han bare kan velge, og skildringen av besøket av foreldrene fra Iran etterlater ikke inntrykket av en forfulgt familie.

Samtidig er Djabbarys flyktning et menneske med drømmer, relasjoner og kraft. Det går an å leve seg inn i situasjonen hans, ikke fordi han er ekstraordinært forfulgt, men fordi han er et «vanlig» menneske som forøker å gjøre det beste ut av tilværelsen...
"- Periskop. Av: Karl Fredrik Tangen og Lisbeth Fullu Skyberg

Forestillingen spilles på Cafeteatret / Nordic Black Theatre førstkommende torsdag 20. april kl 19.30 (gratis inngang). Velkommen! Følg oss på facebook HER

Turné i Den Kulturelle Skolesekken

"Ferdaminne - del Tyskland" spilles som en del av TekstLab sin skole-turné i Den Kulturelle Skolesekken for 9. trinn i Asker Kommune. Se HER

Av og med: Ali Djabbary
Video/lys: Ole Jørgen Løvås
Dramaturgi & regi: Shanti Brahmachari
Kunstnerisk konsulent: Cecilie Lindeman Steen
Produsent: TekstLab 

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd 

Foto: TekstLab, Frédéric Boudin & Bianca Emilia