Beharie har sluppet debutsingel – “Losing my mind” by Christine Vik Bratvold

Foto: Guro Sommer

Foto: Guro Sommer

Christian Beharie i TekstLab Inkubator slapp i begynnelsen av mai sin debutsingel, «Losing my mind» som allerede har mottatt flere gode omtaler: 


"Beharie doesn't need to fit in; he already stands out for all the right reasons."

Andy Collins, Scandinavian Soul


Best akkurat nå, P3.no

«Den norske nykommeren har bakgrunn fra klassisk musikk og musikaler, men debutsingelen «Losning ny mind» er en sjelfull r&b-låt med elektroniske elementer og sterk vokal med avslappende effekt. Øregangene mine sier meg at det er lurt å følge med på Beharie fremover.»

Anna Nor Sørensen, P3.no 

Christian skal gi ut en EP på senhøsten. Han er i disse dager i Berlin. Der skal han være en uke for å skrive og produserer nytt materiale samt for å hente inspirasjon. 

I tillegg skal han oppsøke forskjellige åpen scene eventer for å synge og treffe et nytt publikum. Han besøker bl.a; «Poetry meets hiphop, på City Kino Wedding», «Sunday slips no matter what, på Lagari» og «Berlin Spoken word, på Du Beast». 

 For reisen til Berlin har Christian fått tildelt en skrivebolig av NOPA. TekstLab Inkubator er også med og støtter denne viktige reisen for Christians kunstneriske arbeid mot en EP.

Under artistnavnet «Beharie» formidler Christian egenskrevet tekst og musikk. 

«Beharie» legger spesielt vekt på utviklingen av tekst/låt og søken etter scenisk/vokalisk uttrykk tilpasset låtene. 

Christian har vært med i Inkubator siden 2018. I Inkubator arbeider han med utvikling av tekst, melodiutvikling og sjangereksperimentering. Christian arbeider også med fordypning i formidling, vokaluttrykk. Med tematikkene identitet og relasjoner gir han i sin låtskriving et møte mellom et poplandskap og de urbane sjangrene.  

Christian har mange samarbeidspartnere og «Beharies» management er Compro Artists.  

 
Øvrig kreditering i forbindelse med singelen Losing my mind:

Keys: Bård Kristian Kylland & Trygve Stakkeland
Gitar: Fredrik Svabø
Bass: Henrik Hilmersen
Trommer: Ola Øverby & Henrik Langerød
Produksjon+mix: Trygve Stakkeland
Mastering: George Tanderø
Coverbilde: Guro Sommer
Coverdesign: Ida Thorstad

Les Torunn Livens intervju av Christian i TekstLabs Jubileumsmagasin 2018, Glokale Stemmer her. 

Les intervju med Christian Beharie av Talent Norge her. 

TekstLab på Miniøya 2019! by Christine Vik Bratvold

TekstLab kommer til Miniøya i Tøyenparken 24. og 25.mai!

Opplev nyskrevet musikk, rap og spoken word med TekstLab Unge Stemmer.

Lørdag 24.mai kl.15.45 i det Røde teltet kan man oppleve Rebekka Garcia Benito med sin egenskrevne musikk, og Hanna Asefaw med sin poesi og spoken word.

Søndag 25.mai kl.15.15 i det Røde teltet kan man høre Pelle Glavin med sine egne rap-tekster.

Vi gleder oss, og håper å se deg der!

Les mer om Miniøya her.

Nye forbindelser for Mariko Miyata-Jancey i TekstLab Inkubator by Christine Vik Bratvold

Stillbilde fra video: Maja Wilhite Hannisdal / Mariko Miyata-Jancey

Stillbilde fra video: Maja Wilhite Hannisdal / Mariko Miyata-Jancey

Mariko Miyata-Jancey har kommet gjennom nåløyet til masterstudiet i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun avslutter nå sin deltagelse i TekstLab Inkubator og begynner det toårige masterstudiet høsten 2019.

Mariko har vært med i TekstLab Inkubator siden 2016. Her har hun videreutviklet sitt eget uttrykk som kombinerer bevegelse med egen tekst, i intime forestillinger som undersøker eksistensielle forhold og relasjonen mellom det personlige og det private, også i tilstedeværelsen sammen med publikum. Dette har vært hennes overbyggende kunstneriske interesse i hele programperioden der hun  har utviklet prosjektene "Røtter, greiner og nye kvister" (2016), "Litt bortover i tiden" (2017) og “En undersøkelse av nærhet“ (2018). Spesielt i det siste prosjektet har hun ønsket å gå enda dypere inn i relasjonen mellom det private og det personlige i forholdet til tilskuerne. 

Gjennom Inkubator har Mariko fått tilpasset støtte til sin kunstneriske fordypning og produksjon med tilgang til studio og prøverom, veiledning av anerkjente kunstnere, teknisk veiledning og teknikk, samt visningsmuligheter på Scratch kvelder i Oslo, Tromsø og Trondheim, i tillegg til årlige visninger på TekstLab Scratch Festival på Dramatikkens Hus eller Sentralen. Mariko medvirket i visning av «Det usagte, de uhørte» av Shanti Brahmachari under Ferske Scener på Hålogaland Teater i 2016.

Mariko har i Inkubator hatt veiledning og workshops med kunstnere som Janne-Camilla Lyster, Terje Tjøme Mossige, Ole Jørgen Løvås, Melanie Fieldseth, Cecilie Lindeman Steen og Shanti Brahmachari. Etter en veiledet bevegelse- og skriveøkt i Inkubator skrev Mariko teksten «Etter bevegelsen» som ble antatt til Journal for Ny Dans #5, som publiseres i disse dager.

Som en del av programmet, fikk Mariko reisestipend til studieopphold i Kyoto, Japan. «Jeg har alltid vært interessert i tekst, og hadde behov for å ta i bruk tekst i dansen, samtidig som jeg følte meg låst av den. Gjennom TekstLab har det vært mulig å gå videre inn i det tekstlige, og under oppholdet i Japan ble dette klarere for meg», sier Mariko.

I prosjektene hun har utviklet i Inkubator har hun vært opptatt av å skape rom på scenen med bevegelse og tekst som publikum kan bli dratt inn i: 
«Jeg vil utvide stedet og tiden i en forestilling så ting som har vært eller skal komme, blir levende for publikum, slik at de blir transportert til andre steder og andre steder flyttes inn på scenen.Jeg ønsker å undersøke grensene mellom det private og det personlige og vil jobbe tematisk med det nære og det familiære. Jeg arbeider også direkte med relasjonen til publikum, og dialogen med verden gjennom møtet med publikum fra scenen».

Gjennom TekstLab har Mariko jobbet som veileder ved mottaksklasser, på Scratch-kvelder og med TekstLab Unge Stemmer. Hun har også vært utøver i den performative workshop’en TekstLab InterAkt i Den Kulturelle Skolesekken i Asker i årene 2017-2019.

TekstLab Jenter by Christine Vik Bratvold

Foto: Frederic Boudin

Foto: Frederic Boudin

TEKSTLAB JENTER - for deg mellom 13 og 19 år på Deichman Biblo Tøyen.

Gruppen er for deg som vil være skapende, som vil prate og diskutere, skrive, spille teater, musikk eller danse.
Her kan du samarbeide med kvinnelige kunstnere fra ulike bakgrunner, og styrke og utvikle din egen stemme og uttrykk.

Det blir mulighet for å vise eget arbeid på scenen, og du står fritt til å teste ut ulike måter å fortelle, spille og utvikle idéene dine på.

Ønsker du å være med?
Meld deg på ved å sende navn og telefonnummer på mail til post@tekstlab.com eller send en melding til 47863757.
NB! Det er kun påmelding på forhånd.

Hvor: Deichman Biblo Tøyen. Adresse: Hagegata 22, Tøyen.
Når: kl.19.00-21.00 hver onsdag. Oppstart er onsdag 13.mars.
Inngang: Gratis.
Vi serverer også gratis mat.

Prosjektet er støttet av: Sparebankstiftelsen DNB, Oslo Kommune, Norsk Kulturråd og Områdeløft Grønland og Tøyen.