TekstLab Unge Stemmer på Tøyen by Christine Vik Bratvold

Se, hør og opplev Oslos råeste stemmer: artist Aligo & Amina Sewali med unge stemmer
fra hele Oslo og Biblo Tøyen!

Vi fyller Tøyenparken med SCRATCH STUNTS: nyskrevet musikk, fortellinger og historier; sang, dans, musikk, tekst, poesi og rap på Miniøya lørdag 9. juni & Kulturfest Tøyen tirsdag 12. juni!
 

 Foto: TekstLab

Foto: TekstLab

Miniøya lørdag 9. juni
14.15: Fortellerteltet
16.00: Det Røde Teltet

Kulturfest Tøyen tirsdag 12. juni
11.00: Fortellerteltet

Takk til våre samarbeidspartnere på Tøyen: Miniøya, Kulturfest Tøyen, Biblo Tøyen, Aktivitetshuset K1 og Tøyen Deichmanske bibliotek! Unge stemmer på Tøyen» er støttet av Norsk kulturråd, Oslo Kommune, Bydel Gamle Oslo, Tøyenløft og Sparebankstiftelsen

TekstLab presenterer sin arbeidsmetode på Kulturkonferansen i Akershus by Christine Vik Bratvold

Under Kulturkonferansen i Akershus «Mind the gap» 24. mai kl. 12:30 blir det presentasjon og workshop med TekstLab. Du møter kunstnerisk leder Shanti Brahmachari og scenekunstnerne Ornilia Percia Ubisse, Christine Vik Bratvold, Mariko Miyata Jancey og Hilde Hannah Buvik  fra TekstLab i en arbeidsdemonstrasjon om metoden for å skape en arena for aktiv deltakelse, nye stemmer, nye historier og uttrykk.

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

TekstLabs metode og pedagogikk har som intensjon at alle deltakere, barn, ungdom og kunstnere, i  kunstprosessene skal oppleve og erfare at de har evner og muligheter til å uttrykke seg som individer i kollektive prosesser. Deltakerne eksperimenterer i samspill med kunstnere, prøver ut egne ideer og finner slik frem til egne sceniske uttrykk og kollektiv performance.

TekstLab – er en fri og åpen arena for å utvikle nye stemmer, historier og uttrykk i kunsten og i samfunnet. Det er et laboratorium der deltakerne kommer med egne ideer til tekster og forestillinger. Hver enkelt bestemmer selv hvilke former de ønsker å utvikle teksten i – låt, dans, musikk, teater, poesi eller spoken word.

Kulturkonferansen i Akershus «Mind the gap» finner sted på Lillestrøm Kultursenter 24. & 25. mai.
Programmet finnes HER og følg med på Facebook HER

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

Forestilling "Tro og overbevisning" 8. og 9. mai @Sentralen by Christine Vik Bratvold


TekstLab presenterer:  "Tro og overbevisning" av og med Christine Vik Bratvold
- For ungdom (fra 14 år) og voksne

Hvor langt? Hvor mye? For hva? For hvem?  Hvor langt er jeg villig til å strekke meg for det jeg synes er viktig? Jeg har et hemmelig våpen – jeg kan kle på meg overbevisningen …

Forhåndsreserver billetter her - gratis inngang:
Tirsdag 8. mai kl 19. Reserver billett HER       Onsdag 9. mai kl 17. Reserver billett HER 

Gymsalen (4.etg) / Sentralen. Velkommen! Se facebook event HER

29389460_10160428736895571_9034359343725674496_o.jpg


«Tro og overbevisning» tar utgangspunkt i hvor stor plass en eneste tanke eller idé kan ta i menneskesinnet - i menneskekroppen.

Å tro. Å være overbevist. Å ha noe å holde seg til i en tilværelse som er i konstant endring, er grunnleggende for mennesket. Selve følelsen av å tro på noe - være overbevist om noe – er universal. Hva vi tror på og er overbevist om, hvorfor og hvordan er individuelt. En forestilling med mange spørsmål. Om små og store overbevisninger. Om å tro på noe eller noen. Om hvordan en idé kan ta fullstendig overhånd. Med dans, tekst og hundrevis av mandler inviterer Vik Bratvold til en tankevekkende forestilling.

Prosjektet er utviklet i og støttet av TekstLab Inkubator med støtte fra Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bergesenstiftelsen. Forestillingen arrangeres i samarbeid med Sentralen UNG. 

TekstLab Scratch Kveld 19. april @Sentralen by Christine Vik Bratvold

TekstLab fyller 10 år i 2018 og torsdag 19. april kl. 18 feirer vi og ønsker velkommen til TekstLab Scratch Kveld i Vinterhagen på Sentralen!

VELKOMMEN! Gratis inngang!

På scenen ser du de råeste stemmene fra hele Oslo. Barn, ungdom og scenekunstnere fyller Vinterhagen på Sentralen med Scratch stunts: sterke og nyskrevne tekster, musikk, performans, rap, dans og poesi. Du møter scenekunstnere, Unge Stemmer fra Tøyen, Furuset, Stovner og Grønland & unge kunstnere fra TekstLab Inkubator.

Gratis inngang og byens beste Scratch snacks! Velkommen!

Hva er Scratch? Scratch er en åpen work-in-progress arena: 
[...]Scratch er et uttrykk for en prosess som starter helt fra grunnen. Deltakerne har en idé eller konsept som de ønsker å utvikle videre. Det kan være lyd/musikk, dans/bevegelse, muntlig eller skriftlig språk, objekt/visuelt uttrykk eller en kombinasjon av disse. TekstLab lager en ramme – et laboratorium – der deltakerne sammen med veiledere og andre utøvere eksperimenterer for å finne ut hvordan ideen kan finne scenisk form og uttrykk. Les mer på: http://www.scenekunst.no/sak/tekstlab-scratch-hva-er-det-egentlig/ https://www.tekstlab.com/tekstlab-scratch/

TekstLab Scratch er støttet av Norsk Kulturråd og Sparebankstiftelsen.

Scratch Kvelden er arrangert i samarbeid med Sentralen UNG

 Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin