Nyheter

Innstilling fra byrådet til neste års kulturbudsjett i Oslo: 1,1 millioner til TekstLab!

Byråd for kultur idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal på TekstLab festival Glokale Stemmer i 2020. Foto: Ortenheim Photography

I innstillingen fra Byrådet for kultur idrett og frivillighet til neste års driftsbudsjett, forslås en økning i støtten til TekstLab fra 600 000 til 1,1 millioner kroner. Midlene vil gå til å gi barn og ungdom i Oslo mulighet til å utvikle historier om hvordan det er å leve i storbyen, og dele historiene med andre.

TekstLab feirer i 2022 10-års jubileum for våre Unge Stemmer. Mer enn ti tusen barn og ungdommer har vært med i skapende prosesser. Med omfattende tilbud i Oslo øst og sør bidrar vi til at mange som ikke deltar i dagens kulturtilbud får redskaper og reell mulighet til å delta i kunst og kultur. Det beriker oss med nye historier, fortellinger og uttrykk som ellers ikke blir fortalt eller opplevd i kunst og samfunn. 

I jubileumsåret skal vi løfte frem sterke unge stemmer og unge kunstnere, og gi dem en plattform til å bli sett og hørt.

Vi skaper fremtidens kulturarv med nye stemmer, historier og uttrykk!

TekstLab Unge Stemmer på Tøyen

«På og rundt Tøyen torg vil du se, høre og oppleve TekstLab Unge Stemmer.»

En serie undersøkende, tverrfaglige og interaktive live art stunts, performances og installasjoner i det offentlige rom på Tøyen om minner, sted og tilhørighet.Over to helger, presenterer ungdom fra TekstLab Unge Stemmer i samspill med kunstnere sitt arbeid i en serie performative og stedspesifikke hendelser i det offentlige rom på Tøyen. Det er ungdommens egne fortellinger om minner, sted og tilhørighet som står i sentrum.

TekstLab Unge Stemmer – er en del av TeksLabs kunstneriske program for, med og av ungdom i Oslo og er ledet av kunstnerene Hanna Filomen Mjåvatn og Shanti Brahmachari. TekstLab er en arena for å utvikle nye stemmer, fortellinger og produksjoner i kunsten, og har en unik posisjon i Oslo når det gjelder samfunnsarbeid, nettverk og «grasrot»-laboratorier gjennom mange år, og knytter ungdom fra ulike deler av Oslo sammen med unge eller veletablerte kunstnere.

Unge Stemmer på Tøyen er en del av TekstLabs dokumentariske kunstneriske program the politics of identity. Her utforsker barn, ungdom og kunstnere den personlige erfaringen med å leve i et glokalt samfunn hvor det globale utgjør våre daglige liv, på en måte som utfordrer hvordan vi forstår oss selv, og de andre. Dette danner grunnlag for sceniske fortellinger som utvider forståelsen av egen identitet, tilhørighet, utenforskap og felleskap.

Av og med: TekstLab Unge Stemmer i samspill med medvirkende kunstnere i TekstLab-kollektivet.

TekstLab Ung er støttet av Norsk Kulturråd, Sparebankstiftelsen DNB, Oslo Kommune, Bydel Gamle Oslo og Områdeløft Grønland og Tøyen, Kulturtanken og Bergesenstiftelsen.

TekstLab er en del av Oslohendelser som er et samarbeid mellom TrAP og Kloden teater. Danser og koreograf Mia Habib og danse- og lydkunstner Jassem Hindi har satt sammen «Oslohendelser» – en serie med seks performative hendelser som skal finne sted i Oslo løpet av høsten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev