MINNER FRA AKERSELVA: TekstLab på Elvelangs med Collective Rites

Bli med oss på den store folkevandringen langs Akerselva på torsdag 22. september for å feire høstjevndøgn sammen med Oslos befolkning med fakler, kunst og kultur! På området rundt Hausmannsbroen deler vi våre minner fra elva og inviterer dere til å ta del i dans og bevegelse, dele dine minner, dikt og poesi med oss 

Med Elias Elvegaard, Ornilia Ubisse, Hanna Asefaw og Shanti Brahmachari, Thea Marion Aasen og Huyen Brown. Lyd av Selina i TekstLab Unge Stemmer.

Vi deler et utdrag fra Collective Rites: Common Ground der vi arbeider stedsspesifikt med å utforske minner og tilhørighet til sted og lokalsamfunn. Hvilke steder i lokalsamfunnet er viktig for vår identitet og betyr noe for oss? Og hvordan er forholdet mellom stedene vi bærer med oss og stedet der vi lever våre liv i dag? Bli med på vandringen langs elva, opplev og ta del i dans og bevegelse, del dine minner, dikt og poesi med oss. 

Collective Rites springer ut av vårt arbeid i lokalsamfunnene på Tøyen, Grønland og Holmlia der vi over tid har arbeidet med å utvikle historier og performance knyttet til identitet. Utgangspunktet er forståelsen av at identitet skapes gjennom deltakelse i felles møter og aktiviteter på våre «steder». Vi utforsker dette sammen gjennom visninger på gater, torg og i offentlige rom der kunstnere og lokalbefolkning deler historier fra sitt «sted». Gjennom arbeidet med Collective Rites tilrettelegger vi møter, aktiviteter, stunts og prosessvisninger i det offentlige rom i møte med lokalsamfunnet. 

I høst kan dere møte oss og Collective Rites: Common Ground mange steder – i gater, på torg, i nabolag – i Bydel Gamle Oslo, og i november møter du oss med Unge Munch på Gamle Munch!

Les mer om Collective Rites her

Les mer om Elvelangs her

Collective Rites er ledet av Shanti Brahmachari og støttet av KORO, Kulturrådet og Oslo kommune

Collective Rites på Teaterplassen, Grønland fra TekstLab Festival Glokale Stemmer 2021. Foto: Mariama N´Jai