Talent Norge – TekstLab Inkubator og Talent Norge utvider samarbeidet med 3 år

27.04.2020 / TekstLab Inkubator har vært en unik og viktig satsing hos Talent Norge siden oppstarten i 2015. Nå videreføres satsingen i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB.

– TekstLab Inkubator har vært med oss fra begynnelsen og programmet har etterhvert opparbeidet seg en unik kompetanse og kredibilitet. Det er imponerende å se hvordan TekstLab arbeider med å få frem nye stemmer utenfor det etablerte kunstlivet. Vi har stor tillit til programmet og er glade for at vi nå får på plass en treårig avtale, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.  

TekstLab har gjort seg bemerket med å støtte og veilede unge talenter over flere år, og regnes for å være en utdanningsinstitusjon i seg selv. Det skjer i bredt samarbeid med partnere i Norge og internasjonalt, i 2019 blant annet med Dramatikkens Hus, Tegnetriennalen, CODA, The Centre for the Less Good Idea i Johannesburg og Counterpoints Arts i London. TekstLab arbeider også med barn og ungdom i skoler der de samarbeider med aktører som Cafeteatret, Sentralen, Biblo Tøyen og  Deichman bibliotek.

Programmet TekstLab Inkubator gir unge og etablerte kunstnere med ulik faglig og kulturell bakgrunn mulighet til å være skapende kunstnere gjennom å fordype seg i utvikling av egne prosjekter og performance over lengre tid. Soulartist Christian Beharie, skuespiller Amina Sewali, dansekunstner Christine Vik Bratvold og spoken-word artist Jeaninne Masika Lukusa er blant noen av talentene TekstLab har fulgt tett gjennom flere år. De har alle fått en solid start på sine karrierer både nasjonalt og internasjonalt.

Les mer om tidligere og nåværende talenter i satsingen.


 Fra Scenekunstfestivalen i 2016.

Den tre-årige videreføringen av prosjektet er et samarbeid mellom TekstLab, Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge, og vil gi mulighet til langsiktighet i gjennomføringen av talentprogrammet. Målsetningen er at alle deltakerne i Inkubator skal få reell mulighet til å bli sterke i aktører i sine kunstfelt og dermed bidra til økt kunstnerisk og kulturell mangfold i kunst- og kulturlivet i Norge.Om Sparebankstiftelsen DNBVIS MER

– Vi søker alltid å arbeide langsiktig og gleder oss til å følge flere unge, sterke kunstnerstemmer som får utforske nye ideer, historier og kunstneriske uttrykk, sier Jørstad.

Kunstnerisk leder i TekstLab, Shanti Brahmachari, forteller at hun er svært glad for tilliten og ser frem til å videreutvikle prosjektet.

– For unge skapende kunstnere er vissheten om å kunne arbeide systematisk med å utvikle eget kunstnerskap og kompetanse over tid, avgjørende for å bli i stand til for å erobre scenene nasjonalt og internasjonalt. Støtten er en inspirasjon og en utfordring for å realisere dette.

Bli bedre kjent med deltakerne i TekstLab Inkubator.