Michael Aspli

Michael Aspli er dansekunstner og utforsker også tverrfaglige medier som film, visuell kunst og musikk.

1. mai 2019 ble Michael med som deltager i TekstLab Inkubator. Michael startet i Inkubator med å utvikle sitt prosjekt «Skygger og fantomer» / «Shadow Ground» der han ønsker å formidle hvordan det kollektive samfunnet påvirker og påvirkes av den individuelle skyggen.  I Prøverom 2022 jobber Michael med veiledning fra Cecilie Lindeman Steen med prosjektet «A metamorphosis of the dragonfly».TekstLab Inkubator støtter Michaels kunstneriske prosess og utvikling med blant annet tilgang til prøvestudio og veiledning med dansekunstnerne Cecilie Lindeman Steen, Hanna Filomen Mjåvatn og Anette Brandanger og scenograf/kostymedesigner ved Zofia Jakubiec.

Å være med i Inkubator er gull verdt for mitt kunstnerskap. Det gir meg tid og støtte til å finne min egen vei slik at min selvstendige kreative stemme kan få plass til å utvikle seg. Den støtten jeg får gjennom mentorer og ulike kurs og tid i studio, er helt uvurderlig for meg i min kunstneriske prosess.

Michael Aspli har i 2019 vært aktiv i TekstLab som Teaching artist i “InterAkt» på turné i Den Kulturelle skolesekken, deltatt på festivalen Glokale Stemmer 2019 og vært deltager på Scratch kvelder. I 2020 deltok Michael sammen med Christian Beharie på TekstLabs Scratch produksjon: Live fra Sentralen (2020) under kunstnerisk ledelse av Shanti Brahmachari.

Foto: Ortenheim Photography. Kostyme: Zofia Jakubiec. Prosessvisning “Ung i Kunst: Live Art“, Sentralen 2019

Michael har utdannelse i fordypning samtidsdans fra Norges Dansehøgskole. Han arbeider som skapende dansekunstner og har blant annet engasjementer i FrikarX og Kronos Dance Company. På Grønlands første egenproduserte danseforestilling «Evoke» var Michael med som medskapende dansekunstner. Internasjonalt har han etablert samarbeid med blant andre Jan Gold (NY), Elizabeth White(NY), Elizaveta Polyakova (Berlin) og Veronika Kulcsar (Vienna/Berlin).Michael er nå i ferd med å etablere sitt egne kunstneriske team: «The Creative Art Force».  

Bli bedre kjent med Michael Aspli HER og HER

Foto: Haley McDevitt