Christian Beharie

Christian Beharie; «Beharie» (født 1994) er musiker/pianist, komponist, låtskriver og sanger. Han er utdannet i utøvende musikk, med sang som instrument, på NLA Høgskolen i Staffeldtsgate (2017). Med sin bærende soulstemme formidler Christian låtskriving kledd i et møte mellom poplandskapet og de urbanske musikksjangrene. Christian har vært med i TUS og Scratch siden høsten 2015, og deltok som musiker og utøver på scenen i prosjektet: «ID: politics of identity» på TekstLab Scratch Festival 2016 / Sentralen & Dramatikkens hus. 

«Beharie» legger spesielt vekt på utviklingen av tekst/låt og søken etter scenisk/vokalisk uttrykk tilpasset låtene. Under artistnavnet «Beharie» formidler Christian egenskrevet tekst og musikk. Med tematikkene identitet og relasjoner gir Christian sin låtskriving deg et møte mellom et poplandskap og de urbane sjangerene.

I Inkubator arbeider Christian med utvikling av tekst, melodiutivkling og sjangereksperimentering. Han arbeider også med fordypning i formidling, vokaluttrykk og har som mål å produsere og spille inn eget materiale. Under TekstLab sin jubileumsfestival “Glokale stemmer“ (2018) på Sentralen, presenterte Christian solokonserten “Beharie“ på Sentralen.

Bli bedre kjent med Beharie HER, HER og HER

Foto: Tale Hendnes