Christian Beharie

Christian Beharie; «Beharie» (født 1994) er musiker/pianist, komponist, låtskriver og sanger. Han er utdannet i utøvende musikk, med sang som instrument, på NLA Høgskolen i Staffeldtsgate (2017).

Christian ble med i Inkubator programmet i 2018. Her arbeider Christian med utvikling av tekst, melodiutivkling og sjangereksperimentering. I Inkubator vektlegges også arbeide med fordypning i formidling, vokaluttrykk og Christian legger spesielt vekt på utviklingen av tekst/låt og søken etter scenisk/vokalisk uttrykk tilpasset låtene. Under TekstLab sin jubileumsfestival “Glokale stemmer“ (2018) på Sentralen, presenterte Christian solokonserten “Beharie“ på Sentralen.  I 2020 ga Christian ut sin debut-skive til svært gode kritikker, og kort tid senere debuterte han som produsent på sin 4-spors mixteip, «Everything means nothing », med en video til hver låt. Med sin bærende soulstemme formidler Christian låtskriving kledd i et møte mellom poplandskapet og de urbanske musikksjangrene.

TekstLab har ekstremt flinke veiledere og deres måte å jobbe med tekst på har gitt meg nye perspektiver. Jeg våger også mer som utøver og er blitt mye tryggere på å fylle rommet alene, og på det å spille og synge samtidig. TekstLab er veldig lavterskel og holder samtidig et svært høyt faglig nivå, det er en unik kombinasjon.

Christian har vært med i TUS og Scratch siden høsten 2015, og deltok som musiker og utøver på scenen i det kunstneriske programmet: ID: politics of identity på TekstLab Scratch Festival 2016 / Sentralen & Dramatikkens hus. Christian jobber i tillegg som Teaching Artist for TekstLab UngBiblo Tøyen.

Christian vant i klassen RnB/Soul for sin andre EP «Beharie // Beharie».

Bli bedre kjent med Beharie HER, HER, HER og HER

Foto: Tale Hendnes