Carl Joseph Aquilizan

Jeg var med som deltager i TekstLab Scratch i 2015 da det fortsatt var i startfasen. Deltakelsen åpnet øynene mine til en ny tilnærming til dans og tekst, og vekket min interesse for samarbeid på tvers av kunstretninger. Jeg har fulgt nøye med på TekstLab sine aktiviteter de siste årene, og gleder meg til å være en del av inkubatorprogrammet. Jeg håper på å kunne utvikle og utfordre mine kunstneriske ideer og praksis ved hjelp av en mentor, de andre kunstnerne i inkubatorprogrammet og nettverket av kreative sjeler som er tilknyttet til TekstLab. Jeg gleder meg mest til å bli kjent med og bli inspirert av andre kunstnere!

«Flower boy» tar for seg mine erfaringer rundt kjønnsroller og kjønnsidealer med fokus på hvordan maskulinitet og femininitet blir ansett innen vestlig og asiatisk kultur. Gjennom min egen praksis og metode som er inspirert av butoh har jeg skapt en serie bilder formidlet gjennom bevegelsesmateriale, tekst, kostyme og scenografi. Målet er å skape transformative opplevelser for både utøver og publikum, og samtidig gi rom for å reflektere over og utfordre kjønnsstereotypier gjennom poetiske bilder.

Foto: Mariama N’Jai

Carl jobber ellers med å utvikle prosjektet «disfunc» som blir vist under Koreografilaboratoriet på Dansens Hus i løpet av våren.

Carl Aquilizan er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans (2014-2015) og Northern School of Contemporary i Leeds, England (2015-2018). Han har koreografert for ulike plattformer som Burst (Yorkshire Dance), Dans/5, Vin og Valsen og Mind the Gap. Han har også koreografert for Bjerke Videregående Skole (2019) og Spin Off Forstudium i Dans (2019 og 2020). I dag jobber han frilans som koreograf og utøver i ulike prosjekter, og har ved siden av eget arbeid blant annet jobbet med Katrine Kirsebom, Kyuja Bae, Daniel Lukehurst (UK) og Martijn Joling (NL/NO). Han jobber for tiden med å utvikle prosjektet dis_func som blir vist under Koreografilaboratoriet våren 2021 Dansens Hus, og soloprosjektet Flower boy som vises på TekstLabs Festival Glokale stemmer, høsten 2021.