PRIDE: Crushing Membrane / Elias Elvegaard

BILLETTER

Sentralen, Øvre Slottsgate 3,
tirsdag 27. juni,
kl. 19.00 – 20.00

ELIAS ELVEGAARD (21 år) er en ung kunstner i TEKSTLAB – en arena for nye stemmer, historier og uttrykk. Vi er stolte av å presentere visning av Crushing Membrane av og med Elias som en del av årets scenekunstprogram på PRIDE. Gratis inngang.

CRUSHING MEMBRANE

Membranen var ytterst på huden

Så passerte den laget med hud

Og formerer

Transformerer seg 

Til en kompakt klump

I magen

Som gnager på organer

Inni

Før den går opp i oppløsning 

Så blir hele rommet membran 

PANELSAMTALE: UNG I KUNST

I etterkant av visningen inviterer vi til panelsamtalen TekstLab: Ung i kunst med Elias Elvegaard og gjester i samarbeid med Pride House på Legenes hus kl 20.30 – 1 minutt spasertur unna visningslokalet. 

Gratis inngang på begge arrangementer.

OM KUNSTNEREN

Elias Elvegaard arbeider med ulike perspektiver, tekst, bevegelse, lyd og video. Elias er fra 2023 tatt opp som deltaker i TekstLabs talentprogram Inkubator, hvor unge kunstnere får mulighet til å utvikle sitt kunstnerskap og prosjekter over lengre tid. 

Elias har vært en del av TekstLab siden 2020, først i TekstLab Unge Stemmer – et åpent laboratorium og møteplass hvor ungdom eksperimentere og prøve ut sine idéer i samspill med hverandre og kunstnere. Elias har deltatt og vist eget arbeid i prosess ved en rekke av TekstLabs festivaler og arrangementer som Ung i kunst, Glokale stemmer og Scratch-kvelder ved arenaer og scener som Sentralen, Skur 13, det gamle Munchmuseet på Tøyen, i det digitale og offentlige rom, og sist på Scenetekstivalen i Tromsø. Elias har medvirket i produksjonen “Blooming” av Carl Aquilizan, co-produsert av TekstLab, og i 2022-23 medvirker Elias også i TekstLab produksjonen “Collective Rites: Common ground” av Shanti Brahmachari. Til høsten starter Elias på høyere utdanning i dans på Kunsthøgskolen i Oslo. 

Idé/konsept, tekst og utøver: Elias Elvegaard

Kunstneriske veiledere: Hanne Os Wold og Hanna Filomen Mjåvatn

Produsent: TekstLab

Foto: Lars Kjemphol

Arrangementet skjer i samarbeid med Pride. Visningen er en del av Pride sitt scenekunstprogram.

OM TEKSTLAB

-Et laboratorium for skapende kunstprosesser, idéutvikling, ny performance og produksjon. Vi skaper fremtidens kulturarv med nye stemmer, historier og uttrykk. 

TEKSTLAB, etablert i 2008, er en kunstorganisasjon og kompetansearena med mål om å bidra til økt mangfold i kunst og kulturlivet. Intensjonen med prosjektet er å få frem nye stemmer, fortellinger og uttrykk ved å gi deltakerne mulighet til å utvikle egne idéer, konsepter, eller utkast til tekster i individuelle, kollektive, tverrkunstneriske og interkulturelle prosesser.

TEKSTLAB INKUBATOR er et individuelt tilpasset talentprogram, et frirom for utvalgte unge kunstnere som vil være skapende og utøvende. Her kan de utvikle sitt kunstnerskap, nettverk og kompetanse til å bli sterke stemmer og aktører i det frie kunstfeltet. TekstLab Inkubator styrker kunstnerisk og kulturelt mangfold, likeverdighet og likestilling i kulturlivet. Programmet løfter frem unge skapende kunstnere med ulik kunstnerisk og kulturell bakgrunn. De unge kunstnerne er sterke stemmer i alle kunstfelt – musikk, scenekunst, litteratur, billedkunst, film, flerfaglig og tverrkunstnerisk. I dag utgjør de en ung generasjon kunstnere som er i ferd med å erobre scener, gallerier, konsertsaler og festivaler lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hver deltaker får skreddersydd tilbud med mentoring, veiledning og faglige ressurser tilpasset sitt kunstnerskap, prosjekter og produksjoner. 

TekstLab er støttet av Oslo kommune, Sparebankstiftelsen DNB, Kulturrådet og Talent Norge. 

www.tekstlab.com