Ornilia Ubisse, Chaos In The Box

BILLETTER

Sentralen, Hvelvet,
lørdag 23. oktober,
kl. 20.00 – 21.00

Året da alt stoppet opp:  En koreografisk utforskning av tid, bevegelse og transformasjon. “Jeg vil forstå min egen historie bedre og dele de små og store skattene jeg finner underveis. Det er mye ved meg selv og ved måten jeg opplever verden på, som jeg ikke kan beskrive med ord. Kunsten kan gi meg en plattform for å uttrykke gjennom bevegelser, det jeg ikke vil eller ikke kan fortelle med ord, men allikevel har behov for å uttrykke.

Dansevisning m/ettersnakk: Samtalen i etterkant av forestillingen er en dialog mellom koreograf og utøver Ornilia Ubisse og dramaturg og veileder Melanie Fieldseth. 

Ornilia Ubisse er koreograf og utøver. Ornilia har vært med i TekstLab siden 2016 og i Inkubator fra juni 2017. Hun har vært med i TekstLab-produksjonene «Minner: Kropp» og på DKS-turné i 2017 og 2018 med «TekstLab Interakt», og er med i TekstLabs teaching artist program for barn og unge, og samskapende kunstner i TekstLabs kollektive produksjoner. I Inkubator har hun utviklet soloprosjektene «Rua 57», og «Chaos in the Box»

There is a chaos in the box.

Like after a tsunami. Thoughts lying all around and many more coming from all directions, mixed with dreams and plans and hopes… and regrets.

Sharp blades and roses, venom and champaign, carnivals and funerals. Endless questions about everything and also nothing.

Just hanging there – Me – alone – again.

I know this scenario -Welcome back!

A deep, tired, voiceless scream happens within the box.

If only I could pick just one thought. Hang on to it and don’t let go under any circumstance – my lifesaving-vest. Trusting time.

Life and death hugging in a beautiful ballade.

There is nowhere to go and nothing to be done, nothing but wait.

Wait for the big nothing.

Shapeless, soundless space, embracing me with the warmth of its love.

Floating back home. Back to silence, to nothingness.

There, where all is possible and yet nothing is needed.

But there is a chaos in the box.

There is no chasing or grasping the box.

Stuck in the labyrinth of my own thoughts. A loop.

What comes first? A thought or the awareness of the thought being thought?

«Jeg vil forstå min egen historie bedre og dele de små og store

skattene jeg finner underveis. Det er mye ved meg selv og ved måten jeg

opplever verden på, som jeg ikke kan beskrive med ord. Kunsten kan gi meg en

plattform for å uttrykke gjennom bevegelser, det jeg ikke vil eller ikke kan

fortelle med ord, men allikevel har behov for å uttrykke.»

Tekst/dans/koreografi: Ornilia Ubisse

Musikk: Vjolla Elise Emiri

Kunstnerisk veiledning: Melanie Fieldseth, Shanti Brahmachari, Ida Uvaas

Produsert i samarbeid med TekstLab

Foto: Mariama N’Jai

Gratis inngang, åpent for alle

Ornilia Ubisse (31) er født og oppvokst i Mosambik hvor hun studerte dans ved Escola Nacional de Danca og jobbet som danser og dansepedagog. Har bodd i Norge siden 2012, hvor hun fikk sin BA i dans med fordypning i moderne- og samtidsdans fra Norges Dansehøyskole med kort opphold (Erasmus program) i Østerrike, ved Anton Bruckner Privatuniversitet. 

Som utøver har Ubisse vært på turneer, i produksjoner og samarbeidet med koreografer som Editta Braun, Hallgrim Hansegård, Bawren Tavaziva, Cecilie Steen, Mia Habib, Francesco Scavetta, Tendai Mz, Shanti Brahmachari, De Naive og Roza Mostaghi.

Ubisse har turnert med Rikskonsertene/Den kulturelle skolesekken med både Nutopia og Frikar X. Ubisse har startet Kronos Dance Company og koreografert flere forestillinger med kompaniet, mest nylig forestillingen Extacy.

Arrangementet er en del av TekstLab Performing Arts Festival: Glokale Stemmer 18-30.oktober 2021. 

TekstLab er støttet av: Gjensidigestiftelsen, Bergesenstiftelsen, Kulturrådet, Kulturtanken, Oslo kommune, Områdeløft Grønland og Tøyen, Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge

Fullstendig festivalprogram finner du på tekstlab.com/festival