Mohammed Elhaji, Elias Elvegaard og Ornilia Ubisse med kunstnerisk innslag for Bydel Gamle Oslo

Bydel Gamle Oslo,
torsdag 5. mai,
kl. 17.00 – 18.00

Mohammed Elhaji og Elias Elvegaard fra TekstLab Unge Stemmer og TekstLab-kunstner Ornilia Ubisse opptrer for for ansatte i Avdeling Lokalsamfunn, Bydel Gamle Oslo.

Ornilia deler et utdrag fra Collective Rites: Common ground i samspill med Elias Elvegaard fra TekstLab Unge Stemmer. Prosjektet  – kunst i det offentlige rom – utforsker tilhørighet til sted og lokalsamfunn. Mohammed Elhaji fremfører egenkomponert rap og poesi. 

TekstLab jobber aktivt med å styrke lokale unge stemmer i Oslo øst, sør og indre by og har tette samarbeid med lokale aktører. Denne gangen er det ansatte ved Avdeling Lokalsamfunn i Bydel Gamle Oslo som får gleden av å oppleve aktører i TekstLab.

I lokalsamfunn har vi noen steder fast ukentlig tilbud, i andre bydeler har vi tilbud i perioder av året. TekstLab har siden åpningen av Deichman Biblo Tøyen i 2016 hatt ukentlige workshops på onsdager etter skoletid. Her kan barn og unge i aldersgruppen fra 10-15 år utvikle egne fortellinger og scenisk uttrykk i samspill med TekstLabs kunstnere og hverandre. Her utvikler de unge fortellinger basert på deres egne liv og erfaringer; historier om å være ung i storbyen som ellers ikke blir fortalt.

Ornilia er med i TekstLabs Teaching artist program for barn og unge og er ofte å se som workshopholder i TekstLab UNG i lokalsamfunn. Ornilia er også samskapende kunstner i TekstLabs kollektive produksjoner Collective Rites.

Det kunstneriske programmet Collective Rites springer ut av vårt arbeid i lokalsamfunnene med barn og ungdom på Tøyen, Grønland og Holmlia der vi over tid har arbeidet med å utvikle historier og performance knyttet til identitet. Utgangspunktet er forståelsen av at identitet skapes gjennom deltakelse i felles møter og aktiviteter på våre «steder». Vi utforsker dette sammen gjennom visninger på gater, torg og i offentlige rom der kunstnere og lokalbefolkning deler historier fra sitt «sted». Gjennom arbeidet med Collective Rites tilrettelegger vi møter, aktiviteter, stunts og prosessvisninger i det offentlige rom i møte med lokalsamfunnet.

TekstLab Ung er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Oslo kommune, Kulturrådet, Bergesenstiftelsen, Kulturtanken og Områdeløft Grønland og Tøyen

Collective Rites: Common ground er støttet av KORO

Foto: Mariama N’Jai