Kunst som politikk: Kunsten å skrive – et kritisk blikk

BILLETTER

Nordic Black Theatre & Cafeteatret,
onsdag 27. oktober,
kl. 18.00 – 19.30

Hvilket blikk er representert i samtidens kunstkritikk? Når kunsten utvider sin form og sitt nedslagsfelt, hvordan kan vi skrive om kunstprosjekter som rommer mer enn én tradisjonell kunstform, slik som tverrfaglige og deltakende kunstprosjekter?

Panelsamtale med Meera Manjit Kaur, Carl Aquilizan, Rania Broud og Mariken Lauvstad 

Gratis inngang, åpent for alle

Carl Joseph Aquilizan er koreograf, utøver og skribent. Carl Aquilizan er utdannet ved Spin Off Forstudium i Dans (2014-2015) og Northern School of Contemporary i Leeds, England (2015-2018). Han er deltaker i TekstLab Inkubator, og har nylig jobbet med å utvikle prosjektet dis_func som ble vist under Koreografilaboratoriet på Dansens Hus.

Rania Broud  har utdannelse som musikalartist fra Bårdar Akademiet og i teater- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun arbeider som frilanskritiker og dramaturg innen scenekunst. Rania har tidligere jobbet som dramaturg på Nationaltheatret i Oslo og Dramatikkens hus, og har publisert tekster og dikt om den norske rasismen. Hun sitter i Heddajuryens danseutvalg 2020–2022. 

Meera Manjit Kaur er kunstner, kunstformidler og kunstkritiker og har utdannelse som lærer, kunst og design og estetiske fag OsloMet og Høyskolen i Oslo og Akershus.Hun jobber for tiden som informasjonsansvarlig på Fotogalleriet og som redaksjonsassistent og skribent for Kunstavisen.

Mariken Lauvstad er skribent, underviser og dramaturg. Hun ser på arbeidet sitt som en kontinuerlig utforskning av nye perspektiver, konsepter, grenseoppganger og universer innen scenekunstfeltet. 

Arrangementet er en del av TekstLab Performing Arts Festival Glokale Stemmer 18-30.oktober 2021. Med nye stemmer, historier og uttrykk av kunstnere, barn og ungdom fra hele Oslo. Forestillinger, konserter, workshops, fagseminar-serien: Kunst som politikk, dialogmøter, internasjonale gjester og samtaler.

TekstLab er støttet av: Gjensidigestiftelsen, Bergesenstiftelsen, Kulturrådet, Kulturtanken, Oslo kommune, Områdeløft Grønland og Tøyen, Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge

Fullstendig festivalprogram finner du på tekstlab.com/festival