ORNILIA UBISSE, A PROTEST FOR ONE / Gamle Munch

BILLETTER

Unge Munch på Gamle Munch, Tøyengata 53,
fredag 18. november,
kl. 19.00 – 20.00

«Inntil løvene får sin egen historiker vil jaktens historie alltid glorifisere jegerne», afrikansk ordtak.

Prosjektet startet med det grusomme drapet på George Floyd. Opplevelsen av å sitte komfortabelt hjemme i stua og se bildene av en mann som blir brutalt myrdet, gjorde noe med meg. Det fikk meg til å tenke på hvordan historien gjentar seg. Fra slaveri til kolonialisme, fra Jim Crow til apartheid, politiets brutalitet og såkalt hverdagsrasisme. Alt oppleves som undertrykkelse av svarte mennesker, der det eneste som endres er sted, navn og måter det skjer på. 

Konsept/idé/utøver: Ornilia Ubisse
Kunstnerisk veiledning: Melanie Fieldseth, Shanti Brahmachari, Cecilie Lindeman Steen, Tracee Meyn og Martin Langlie
Lydteknikk: Martin Langlie
Produsent: TekstLab
Støtte av: Ornilia Ubisse er kunstner i TekstLab Inkubator, støttet av Talent Norge og Norsk Kulturråd

Foto: Lars Kjemphol, TekstLab Glokale Stemmer Festival 2021, Sentralen

Arrangementet er en del av TekstLab Glokale Stemmer Festival 12.-21. november 2022. Gratis inngang på alle arrangementer.

TekstLabs arrangementer og festival på Gamle Munch er en del av prosjektet Unge Munch på Gamle Munch 4.-25. november 2022: Et sted for, av og med skapende unge, et sted for mangfold, inkludering og fellesskap for alle barn og ungdommer, familie, nabolag, bydel og byen. 

Unge Munch på Gamle Munch er et samarbeid mellom TekstLab, Forandringshuset, Agenda X, Tabanka Dance Ensemble og Fargespill, Oslo.

TekstLab er en del av det lokale initiativet XMunchX, en paraply for Tøyenbaserte organisasjoner. Gratis inngang på alle arrangementer.

ungegamlemunch.com • facebook.com/ungegamlemunch • @ungegamlemunch • hei@ungegamlemunch.com • facebook.com/XMunchX • tekstlab.com/festival • facebook.com/TekstLabfestival • @tekstLab • ung@admin

Takk til alle våre støtte- og samarbeidspartnere, kunstnere, veiledere og TekstLab-team gjennom 10 år.

TekstLab er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Oslo kommune, Kulturrådet, Talent Norge, Bergesenstiftelsen, Kulturtanken, KORO og Områdeløft Grønland og Tøyen.