Beharie / Popup-konserter

Offentlige rom i Oslo,
lørdag 30. oktober,
kl. 11.00 – 16.00

Christian Beharie spiller flere pop-up konserter, alene på ulike steder i Oslo. Han ønsker å utforske hvordan man kan skape musikalske møtepunkt og øyeblikk sammen med tilfeldige forbipasserende.

Idé/konsept/utøver: Christian Beharie

Tekniker: Martin Ekse

Produsert i samarbeid med TekstLab

Foto: Tale Hendnes

Christian Beharie er en ung, gammel sjel i et særegent uttrykk som balanserer mellom identitetssøking og selvstendighet. Den såre vokalen er krydret med himmelske vokalharmonier, og befinner seg dypt inne i indie-/soul-landskapet. 

Christian har vært med i TekstLab Unge Stemmer og Scratch siden høsten 2015, og deltok som musiker og utøver i TekstLab prosjektet «ID: politics of identity» i 2016. Christian er aktiv som teaching artist for barn og unge i TekstLab, og som medskapende kunstner i TekstLabs kollektive prosjekter. Christian har vært TekstLab Inkubator-deltaker siden 2017, hvor han har utviklet sitt eget sceneuttrykk, spilt inn og gitt EP-ene «Beharie» i 2019 og «Beharie // Beharie» i 2021.

Med inspirasjon hentet fra artister som Frank Ocean, Moses Sumney, Fleet Foxes og Leon Bridges, skaper Beharie en musikalsk verden som trekker tråder mellom råskapen og historien til soulen, blandet sammen med melodiøse og eksperimenterende linjer fra pop, indie og singer-songwriter-sjangeren. Det tekstlige landskapet utforsker identitetsøking, indre ro og uro samt det relasjonelle aspektet av å være mennesket. Tekstene tar opp tilhørighetens makt, og utforsker både nærværet og fraværet av det.