Jespine Rue

Jespine Rue (født 1998) er en selvlært samtidsmusiker og visuell kunstner. Jespine spiller flere instrumenter, men hovedsakelig piano, og arbeider både med improvisasjon og komposisjon.

I Inkubator arbeidet Jespine med prosjektet «About seeing colors in music» – hvordan kan improvisert musikk visualiseres gjennom animasjon og hvordan vil det visuelle uttrykket påvirke den improviserte musikken? Jespines prosjekt  ble vist under TekstLab Scratch Festival (2017) på Cafeteatret og sist presentert under TekstLab sin jubileumsfestival Glokale stemmer (2018) på Sentralen. Som visuell kunstner uttrykker Jespine seg gjennom tegning, maling, tekstiltrykk og animasjon. Jespine interesserer seg spesielt for koblingen mellom det visuelle og musikalske uttrykket og hvordan uttrykkene kan komplimentere og styrke hverandre. Rytmisk, melodisk, fargerikt, kontrastrikt, psykedelisk og oppflammet er stikkord som Jespine bruker for å beskrive sin prosess i det visuelle og musikalske arbeidet. Jespines mentor var Lars Kjemphol (2019 – 2021).

TekstLab har gitt meg mulighet til å møte veiledere som har kunnskap og erfaring. Det er alltid noen som kan hjelpe deg videre med ideene dine og som utfordrer deg i TekstLab, også gjennom improvisasjonskvelder hvor man kan opptre sammen med andre.

Jespine har vært med i TekstLab Unge Stemmer (2016) og har deltatt på Scratch på arenaer som: Cafeteatret, Sentralen, Miniøya, Kulturfest Tøyen og Biblo Tøyen, samt TekstLabs forestilling: ID – politics of identity på Rampelysfestivalen / Black Box Teater og TekstLab Scratch Festival / Sentralen & Dramatikkens hus. I TUS og Scratch har Jespine utforsket hva det vil si å improvisere foran et publikum; alene og i samspill med andre scenekunstnere.

Bli bedre kjent med Jespine Jansen HER

Foto: Ortenheim Photography