Jespine Jansens arbeidssommer

TekstLab Inkubator deltager Jespine Jansen har hatt en travel arbeidssommer blant annet med utstilling på Galleri Vekta, animasjon til musikkvideo samt videreutvikling av sitt Inkubator prosjekt.

I Inkubator-prosjektet utforsker Jespine forholdet mellom video og musikk, animasjon og piano. Arbeidet handler mye om å sette elementer oppå hverandre og skape lag på lag. Vi vil kunne få se resultat av utforskingen i løpet av TekstLab Scratch Festival på Sentralen fra 17. – 20. oktober.

Jespine lager også animasjon i samarbeid med andre musikere. I sommer har Jespine arbeidet med en musikkvideo sammen med Sticky Icky, som de har fått støtte til gjennom Trafo. I dette prosjektet jobber hen med å få video og animasjon til å samspille med musikken.

Jespine er selvlært samtidsmusiker og visuell kunstner, men har siste året studert på Einar Granum Kunstfagskole, i tillegg til sitt arbeid i Inkubator. Jespine spiller flere instrumenter, men hovedsakelig piano, og arbeider både med improvisasjon og komposisjon. Som visuell kunstner uttrykker Jespine seg gjennom tegning, maling, tekstiltrykk og animasjon. Jespine interesserer seg spesielt for koblingen mellom det visuelle og musikalske uttrykket – hvordan kan uttrykkene komplimentere og styrke hverandre. Rytmisk, melodisk, fargerikt, kontrastrikt, psykedelisk og oppflammet er stikkord som Jespine bruker for å beskrive sin prosess i det visuelle og musikalske arbeidet. Jespine er også opptatt av den spirituelle delen av musikken – tilstedeværelse og nuet. 


Jespine har vært med i TekstLab Unge Stemmer (TUS) siden 2016 og har deltatt på Scratch på arenaer som: Cafeteatret, Sentralen, Miniøya, Kulturfest Tøyen og Biblo Tøyen, samt TekstLab Unge Stemmer sin forestilling: «ID – politics of identity» på Rampelysfestivalen / Black Box Teater og TekstLab Scratch Festival / Sentralen & Dramatikkens hus. I TUS og Scratch har Jespine utforsket hva det vil si å improvisere foran et publikum; alene og i samspill med andre scenekunstnere.

Jespine har vært med i Inkubator siden 2017.I Inkubator har Jespine tidligere arbeidet med prosjektet «About seeing colors in music – hvordan kan improvisert musikk visualiseres gjennom animasjon og hvordan vil det visuelle uttrykket påvirke den improviserte musikken?» Prosjektet ble vist først under TekstLab Scratch Festival2017 på Cafeteatret og sist under TekstLabs Jubileumsfestival “Glokale stemmer“ (2018) på Sentralen. 


Les Torunn Livens intervju men Jespine i TekstLabs Jubileumsmagasin her.