Inkubator
Arkiv

Utvalgte prosjekter
i 2016

 
Foto: Tom Erik Caldino Nicolaysen

Foto: Tom Erik Caldino Nicolaysen

Christine Vik Bratvold


«Tro og overbevisning»

Christine Vik Bratvold, f.1990/27 år; samtidsdanser, er utdannet ved Fagerborg vgs; Landsdekkende danselinje (2006-2009) og på yrkeslinjen ved Balettakademien i Stockholm (2010-2013). Etter utdannelsen har hun videreutdannet seg i bl.a Italia, Frankrike, Tyskland, Israel. Christine kom inn i TekstLab gjennom Scratch Kveld i 2014. Hun har vist eget arbeid nasjonalt og internasjonalt, og i TekstLab Inkubator har hun arbeidet med å utvikle forestillingen: "Tro og overbevisning". I mars 2017 hadde forestillingen premiere i Den Kulturelle Skolesekken i Asker Kommune. 

Prosjektet og forestillingen tar utgangspunkt i hvor stor plass en idé kan ta i menneskesinnet – i menneskekroppen.Det er fascinasjonen over tankene og viljens kraft og potensial som utgjør grunnlaget for prosjektet.

 

Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

Mariko Miyata Jancey

“Litt bortover i tiden”

Mariko Miyata Jancey, f.1989, er utdannet ved Norges Dansehøyskole i moderne- og samtidsdans med pedagogikk 2010-2013. Etter utdanningen har hun jobbet som danser og koreograf, og hatt eget solo-prosjekt som er vist i Kyoto i Japan og med Scratch i Oslo, Tromsø og Trondheim. I Inkubator 2016 jobbet hun med prosjektet: "Røtter, greiner og nye kvister",- et prosjekt om forhold til kropp og identitet, basert på egen erfaring med å være ung og gravid som scenekunstner. 

I 2017 utvikler Mariko prosjektet: "Litt bortover i tiden":

Jeg flytter hånden min, bare litt, litt bortover i tiden, og dere følger meg
Noen av dere som leser dette, kommer til å møte meg i slutten av oktober, under festivalen. Det øyeblikket vi skal dele da, er ennå langt unna. Det kommer til å romme dette øyeblikket, det nået hvor jeg sitter og skriver dette, og det nået, som er mens dere leser dette.

Øyeblikket der fremme, i min visning,  rommer det som har vært og det rommer det neste, og jeg kan vel flytte meg i historien, kan jeg ikke? Jeg kan vel utvide tiden, danse rundt den? For det er min visning og dere er invitert inn, men alt er i min makt, og jeg bøyer tiden som den alltid bøyer meg. Jeg kan endelig fokusere, på å bare flytte hånden min, bare litt, litt bortover i tiden, og dere følger meg.

 

Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

Amina Sewali


«Gaia/ Jenta som skulle bli konge»

Amina Sewali er artist, musiker, komponist, manusforfatter og skuespiller. Høsten 2014 spilte hun Solveig i Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt. Hun har vært med på flere Scratch Kvelder og har utviklet flere prosjekter i TekstLab; "Patty og Ulven" (2012) i samarbeid med Oslo Filharmonien og Nordic Black Theatre og "Rare Frukter" (2013) på Dramatikkens hus. I Inkubator jobber hun med å utvikle eget prosjekt: "Gaia/ Jenta som skulle bli konge"; - et originalt multimedia musikal-eventyr med nykomponert musikk og tekst.

I «Gaia / Jenta som ville bli konge» utforsker Amina Sewali eventyret som fortellerform. 
Et originalt multimedia musikal-eventyr med nykomponert musikk og tekst.

 

Foto: Frédéric Boudin

Foto: Frédéric Boudin

Jeaninne Masika Lukusa

”Lonely are the Brave”

Jeaninne Masika Lukusa er poet, muntlig forteller og tidligere Oslomester i Slam Poesi, med opptredner av egenkomponert poesi i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø. Hun startet i TekstLab Unge Stemmer i 2014, og har gjennom Scratch Kvelder vist på flere nasjonale scener.  I TekstLab Inkubator utforsker hun poesi og spoken word i et bredere og tverrfaglig performansuttrykk, og på hvor vidt vi kan være ensomme sammen. Hun bruker egenkomponerte tekster som er en del av hennes uutgitte poesisamling «Tshanza», og setter opp scenekunst som forsker på temaet. Lukusa er flerspråklig, og opptredenen hennes innkluderer derfor blant annet Engelsk, Fransk, Tshiluba, Swahili mm. I Inkubator arbeider hun med prosjetet «Lonely are the Brave», sist vist under TekstLab Scratch Festival 2017 på Cafeteatret og Dramatikkens hus. Jeaninne er også aktuell med formidlingskurset «Ditt livs mesterverk», hvor hun kurser andre i hvordan de kan formidle sin hverdagshistorie på en mesterlig måte. 

Prosjektet "Lonely are the Brave" handler om å elske på flytende gebrokkent norsk.
I dette prosjektet lærer jeg å forstå at mellomrommene mellom fingrene mine ikke bare er fylt med skuffelse. Jeg lærer å holde et hjerte, uten å knuse det. Jeg lærer å bli elsket i en fremmed aksent. Jeg lærer å bli værende.


 

Spørsmål?
Kontakt oss:


Shanti Brahmachari / Christine Vik Bratvold
478 63 757 / 405 29 912