Amina Sewali

Amina Sewali er artist, musiker, komponist, manusforfatter og skuespiller.

I Inkubator jobbet hun med å utvikle prosjektet: «Gaia -Jenta som skulle bli konge»; – et originalt multimedia musikal-eventyr med nykomponert musikk og tekst hvor hun utforsker eventyret som fortellerform. Arbeidet med dette prosjektet ble vist som prossessvisning under Scratchfestivalen (2016 og 2017).

Amina har i løpet av tiden sin i TekstLab vært veldig aktiv på mange kunstneriske plattformer: hun har gitt ut egen musikk, vært med i MGP som finalist i 2017 har utviklet flere prosjekter i TekstLab; «Patty og Ulven» (2012) i samarbeid med Sarah Camille Osmundsen og Oslo Filharmonien og Nordic Black Theatre og «Rare Frukter» (2013) med Shanti  Brahmachari som veileder, vist på Dramatikkens hus. Høsten 2014 spilte hun Solveig i Nationaltheatrets oppsetning av Peer Gynt.

TekstLab gir folk en helt fantastisk mulighet, det er et sted man får prøve ut ting, og samtidig kan føle seg trygg.

Aminas mangfoldige kunstnerskap viser hvordan TekstLab kan støtte unge kunstnere i å utvikle sine egne uttrykk, i samspill med andre aktiviteter, utdannelser og plattformer. I 2020 utga hun barneboken «Hør’a Dagbok» på Aschehoug forlag. Boken er nominert til Kritikerprisen (2020), Bokslukerprisen og Barnas Bokpris (2021). Boken er også pensum for 5. klasse på barnetrinnet. For tiden er hun aktuell som Minna i Alt skal brenne på Den Nationale Scenen (2022).

For mere informasjon, se her: https://www.aminasewali.com/