23. juni: Panelsamtale på Pride House + visninger på Sentralen

En panelsamtale med Elias Elvegaard, Frid Ding og Aleksander Varadian. Samtalen ledes av Caroline Skjørshammer.

Hvordan orienterer unge kunstnere seg i et landskap påvirket av fravær av rollemodeller og begrenset representasjon? Hvorfor er det viktig at unge opplever stemmer, fortellinger og kropper de kan identifisere seg med i kunsten?

I panelsamtalen reflekterer vi rundt ulike perspektiver og definisjonsmakt. Hva tillater vi og ikke, – i oss selv, i kunsten og verden vi lever i? Hva oppleves som lov og ikke lov? Er kunsten en fri og åpen arena for alle?

I etterkant av panelsamtalen inviterer vi til visninger av Frid Ding og Elias Elvegaard på Sentralen – 1 minutt spasertur unna Legenes hus, visningen starter 14:15:

ELIAS ELVEGAARD: CRUSHING MEMBRANE
Elias er fra 2023 tatt opp som deltaker i TekstLab sitt talentprogram Inkubator og har vært en del av TekstLab siden 2020. Elias arbeider med ulike perspektiver, tekst, bevegelse, lyd og video. I Inkubator utforsker han egen identitet, personlige opplevelser og refleksjoner om utenforskap, annerledeshet, frihet og selvsensur.

Crushing Membrane: «Membranen var ytterst på huden. Så passerte den laget med hud og formerer. Transformerer seg til en kompakt klump i magen. Som gnager på organer inni før den går opp i oppløsning. Så blir hele rommet membran.

FRID DING: BRUNT HUS
Frid Ding ble tatt opp i TekstLab sitt talentprogram Inkubator i april 2022, har bakgrunn fra dans og arbeider med tekst, bevegelse og film. –»Jeg har tenkt mye på elver i det siste og hvordan de er i bevegelse. De beveger seg mot noe som binder oss sammen. Jeg har spesielt tenkt mye på Nilen og hva den betyr for familien min.» En utforskning og kartlegging av minner, relasjoner og plass i familien med lyd, bevegelser og ord. Gratis inngang på begge arrangementer.